27 серпня, 2020

Христю Фріланд призначено міністром Фінансів Канади

ОТТАВА. – 19 серпня Прем’єр-міністер Канади Джастін Трюдо призначив Христю Фріланд новим міністром фінансів. 52-річна Х. Фріланд – канадійка українського походження, раніше очолювала Міністерство закор­донних справ Канади. Вона також залишається на посаді заступниці прем’єр-міністра.

Христя Фріланд (Фото: Chrystia Freeland/Facebook).

Х. Фріланд стала першою жінкою-міністром фінансів Канади.

Міністр закордонних справ Украї­ни Дмитро Кулеба привітав Фріланд із призначенням.

„Щиро вітаю Христю Фріланд із призначенням міністеркою фінансів Канади. Вона стала першою в історії жінкою на цій посаді. Переконаний, що подальший розвиток торгівлі та економічних зв’язків України і Канади допоможе пом’якшити економічні наслідки пандемії”, – написав Д. Кулеба у твітері 18 серпня.

Попередній Міністер фінансів Канади Бил Морно подав у відставку через непорозуміння з Дж. Трюдо. Зокрема, вони мали різні погляди на витрати пов’язані з пандемією.

Як подає аґенція новин „DPA” Дж. Трюдо зазначив: „Оскільки ми хочемо побудувати кращу і справедливішу Канаду, …я не знаю нікого, більш гожого за Фріланд, хто працював би на посаді міністра фінансів разом зі мною та рештою цієї дивовижної команди для розбудови кращого майбутнього для канадців”.

У своїй промові Х. Фріланд наголосила на подоланні невидимих бар’єрів, які заважають кар’єрному розвитку жінок, і закликала продовжувати їх долати.

У Канаді Х. Фріланд називають найімовірнішою наступницею Дж. Трюдо як лідера Ліберальної партії.

Х. Фріланд неодноразово заявляла, що пишається своїм українським корінням і підтримує українські традиції.

„Укрінформ”, Радіо Свобода, „Deutsche Welle”

Коментарі закриті.