1 березня, 2019

Фотофакт з історії: 1984

На цій світлині‚ зробленій 19 лютого 1984 року‚ Президент Українського Народного Союзу Іван О. Флис біля пам’ятної дошки на честь заснування УНСоюзу біля Української католицької церкви Преображення Господнього  в Шамокині‚ Пенсильванія. Пам’ятний знак було виготовлено за проєктом мистця Якова Гніздовського і встановлено у 1969 році до 75-річчя УНСоюзу.  

Президент І. Флис прибув до Шамокина на 90-ліття УНСоюзу разом з делеґацією УНСоюзу‚ яка включала членів екзекутиви‚ радних та контролерів. Свято було відзначене Літургією в храмі Преображення‚ другій найстарішій українській католицькій церкві у США‚ і продовжене святочним обідом в  церковній залі‚ який відвідали близько 200 осіб. І. Флис зазначив‚ що Шамокин завжди буде значним містом в історії української іміґрації до США. Він назвав ранніх піонерів провидцями‚ яким має бути вдячна українська громада. (Фото: Юрко Зарицький) 

На вебсторінці УНСоюзу читачі можуть переглянути фотоархів з історії організації. Фотоархів доповнюється і удосконалюється. Загляньте тут: unainc.org/una/the-una-is-125-years-old/.

Коментарі закриті.