1 березня, 2019

УКУ представили у Давосі 

Президент України Петро Порошенко з українськими добровольцями у Давосі.

 

ДАВОС, Швайцарія‚ – 22-25 січня під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі „Український дім“ став місцем зустрічей впливових людей з усього світу, котрі говорили про інвестиційну привабливість України, співпрацю та спільні проєкти. На форумі побували проректор з науково-педагогічної роботи Українського Католицького Університету (УКУ), декан-засновниця Львівської бізнес-школи (LvBS) Софія Опацька та другокурсниця УКУ з бакалаврської програми „Етика-політика-економіка” Дарія Гарник.

„Український дім“ проводиться у Давосі вдруге, й завдяки такому майданчику Україна отримує нагоду розповісти світові про себе.

„Це був п’ятиденний форум, на який прийшло багато зацікавлених інвестиціями в Україну і ті, що вже інвестують. В панельних дискусіях вони аналізували український і ґльобальний контексти. Завдання „Українського дому“ – показати Україну, її сильні сторони, – розповіла С. Опацька. – Багато розмов було про талановиту молодь: чи вона розвивається належним чином, чи має освітню пропозицію, яка потрібна, передовсім саме Україні. Мова йшла також про УКУ, про Українську академію лідерства і її ролю у формуванні молоді”.

Окрім питань освіти, говорили також про цифрову грамотність та кібербезпеку.  „В Україні є спеціялісти у цьому напрямку, але їх кількість однозначно замала. Втім, вже у найближчому майбутньому питання кібербезпеки стрімко розвиватиметься, тому потреба у таких фахівцях буде дуже великою”, – сказала проректор.

С. Опацька була однією з учасниць дискусійнійної плятформи „Характер лідера”. В дискусії взяв участь також виконавчий директор Інституту лідерства Ігоря Ігнатовича з „Ivey Business School“ (Канада) Жерард Сейтс. Їх центр лідерства і львівський при LvBS давно співпрацюють і використовують ті ж моделі. Також у обговоренні проблем лідерства взяли участь президентка та головна виконавча директорка „Western NIS Enterprise Fund“ Ярослава Джонсон, незалежний політичний радник з питань побудови національної марки держави, її національної ідентичности та репутації, модератор Саймон Ангольт, американський дипломат, Надзвичайний і повноважний Посол США в Україні (2003-2006), директор Евразійського центру ім. Діну Патрічіу при Атлантичній раді США Джон Гербст.

С. Опацька сказала про лідерство: „Україна сьогодні змушена захищати свою територію, та саме кризові моменти „витягують“ з нас найкраще. Особливо після Революції Гідности українці почали думати про довшу перспективу і візію, відчули відповідальність за майбутнє країни. Український бізнес став більше залученим у публічні дискусії, у життя громадянського суспільства. Підприємці розуміють: якщо вони хочуть бачити більше якісних лідерів на чолі держави, вони мають самі бути якісними лідерами у своїх організаціях. Очевидно, що успішний підприємець – це успішний лідер з усіма лідерськими чеснотами, так, якщо ти сфокусований на ґльобальному партнерстві – потрібно мати навики співпраці. Є тенденція до зміни фокусу і пріоритетів українських підприємців, що вчаться у LvBS: вони вчаться думати не тільки про зростання прибутків сьогодні, а й про сенс, зміст, про те, що буде завтра. Змінилося і ставлення до конкуренції: вона важлива, та результат більш ефективний, коли відбувається у співпраці. У лідерстві важлива відповідальність, прийняття щораз більше непростих рішень, вміння домовлятися. В УКУ важливим моментом є інтеґрація у навчальний процес студентів методики, що формує суспільну відповідальність завдяки практикам соціяльного служіння. УКУ готовий ділитися своїм досвідом з іншими навчальними закладами, адже чим більше буде таких практик в університетах, тим краще для України“.

Дарія Гарник стала однією з восьми добровольців від України в Давосі. Вона розповіла: „Обов’язків було дуже багато для допомоги гостям. Коли була вільна хвилина, я намагалася також слухати, про що говорять на дискусіях і було дуже приємно побачити на одній із них проректора УКУ Софію Опацьку, яка говорила про досвід УКУ“.

Коментарі закриті.