27 липня, 2018

Фестиваль української музики відбувся у Сакраменто

Учасники Українського музичного фестивалю у Сакраменто. (Фото: Жанна Марін)

САКРАМЕНТО. – 10 червня відбувся вже був 11-ий Український фестиваль клясичної та сучасної музики, у якому взяли участь учні музичних студій Міри Веліган, Юрія Гелетюка, Оксани Небожук, Наталії Савицької, Олександри Соколович та Олі Олійник – засновниці фестивалю. Фестиваль був створений для популяризації музики українських композиторів ХVІІ-ХVІІІ ст. та сучасних композиторів серед молодого покоління а також широкої публіки.

У виконанні юних музикантів прозвучали народні мелодії в обробках Марти Кравців-Барабаш, Наталії Курило, Михайла Гайворонського, а також ориґінальні твори Володимира Сокальського, Йосипа Витвицького, Мирослава Скорика, Олександра Білаша, Ю. Гелетюка, Лариси Кузьменко, Алли Мігай, Оксани Герасименко, Наталії Май та Миколи Жербіна. Про композиторів розповіла ведуча О. Олійник. 

Прозвучали твори, виконані на фортепіяні, бандурі, скрипці та флейті. Виступили учні віком від 5 до 18 років, а також у програмі взяли участь учителі О. Олійник та О. Небожук. Жюрі фестивалю у складі Олега Керницького, Зоряни Вітліч та Галини Лорчак оцінювало витонченість виконання, музикальність, акуратність у тексті, загальне враження. 

У молодшій групі на перше місце вийшли Олександер Марін та Каріна Потапчук, а в старшій групі – Аліна Вдовенко, Емма Колодрівська і Микола Козлов. Також судді високо оцінили виступ ансамблю бандуристів, зокрема два твори – „Зоряна колисанка“ А. Мігай, солісти Софія Соколович – скрипка і Данило Коханий – флейта, та пісню „Мамина сорочка“ авторства Н. Май, солістка Анастасія Кохана. 

До присутніх з заключним словом звернулася довгорічна учасниця фестивалю Н. Савицька, яка подякувала батькам і вчителям за велику працю, за дітей, що так гарно виступили і зробили ще одне гарне свято української музики і культури в столиці Каліфорнії. Вона також привітала організаторку фестивалю О. Олійник з ювілеєм і побажала, щоб такі свята організовувалися двічі на рік. 

Музичне свято відбулося завдяки допомозі Української Кредитної Спілки в Сакраменто (головний управитель Михайло Ткач) та Товариства збереження української спадщини (голова д-р Любов Йова). 

Коментарі закриті.