31 серпня, 2018

У Києві відбулася військова парада

КИЇВ. – В Україні урочисто відзначили 27-му річницю відновлення Незалежности України. У столиці відбулася військова парада „Марш нової армії”‚ який приймав Президент Петро Порошенко. Хрещатиком крокували парадні розрахунки усіх родів військ Збройних сил України, підрозділи Національної ґвардії, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби надзвичайних ситуацій‚ ветерани Антитерористичної операції, прапороносні групи та парадні розрахунки країн-членів НАТО. Уперше участь у параді взяли жінки-військовослужбовці.

Президент П. Порошенко вручив орден „Золота Зірка“ з присвоєнням звання Герой України офіцерам Олегу Довгому посмертно та Володимирові Сосніну за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіяльної цілісности України, вірність військовій присязі.

На параді показано зразки новітньої військової техніки українського виробництва, а також участь військової авіяції. Вперше цьогоріч військовослужбовці парадних розрахунків використовували військове вітання „Слава Україні!“ та „Героям слава!“ замість привітань радянського зразка.

На параді вшанували пам’ять загиблих захисників України від аґресії російсько-окупаційних військ на Донбасі.

Президент П. Порошенко разом з дружиною і дітьми вшанували пам’ять „Небесної сотні“, встановили лямпадки до пам’ятного Хреста на місці загибелі українців, які відстоювали свободу, демократію та европейське майбутнє рідної країни.

У Софійському Соборі в Києві пройшов молебень за Україну‚ у якому брали участь Президент П. Порошенко із сім’єю та предстоятелі різних церков. 

 

Коментарі закриті.