30 квітня, 2020

Україна долає пандемію коронавірусу

— У світі станом на ранок 29 квітня зареєстровано 3,148,417 випадків „COVID-19”. Одужали 962,344 пацієнтів, померли 218,368. Станом на ранок 29 квітня в Україні лябораторно підтвердили 9,866 випадків захворювання на коронавірус: 250 людей померли, 1,103 одужало. Кількість випадків коронавірусу в окупованому Криму зросла до 89. Дані з окупованих територій Донбасу відсутні.

— 29 квітня Кабінет міністрів України дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантини, але за умови дотримання певних санітарних норм. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіяльного органу.

— 24 квітня Прем’єр-міністер України Денис Шмигаль оприлюднив плян виходу з карантини, який складається з п’яти етапів. Початок здійснення цього пляну може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. З 12 березня в Україні було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків, зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. Наразі карантину в Україні продовжено до 11 травня.

— 29 квітня Кабінет міністрів України затвердив виділення 100 млн. грн на закупівлю 200 апаратів штучної вентиляції легень. Плянується закупити орієнтовно 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легень, які відповідають всім необхідним технічним критеріям. Закупівля буде відбуватися виключно в рамках законодавства, через уповноважені компанії, які повинні згідно з законом закуповувати в тому числі і ці речі.

— Союз Українок Америки збирає історії про допомогу жінок діяспори в боротьбі з „COVID-19”. СУА звернувся до членкинь, які допомагають у боротьбі з „COVID-19”, з проханням поділитися своїми історіями, надіславши фотографії та статті на адресу: [email protected] до 15 травня. Вони згодом будуть опубліковані в журналі „Наше життя”. Таким чином СУА хоче віддячити медикам та усім іншим, хто допомагає подолати коронавірус. Багато відділів СУА знаходять унікальні способи надання допомоги своїм громадам, особливо людям похилого віку, хто в потребі або на самоті.

 „Укрінформ”

Коментарі закриті.