28 вересня, 2018

„Свобода“ зберегла ідеали

Члени Спілки Українських Журналістів Північної Америки на четвертому з’їздi на Союзівці 15-17 травня віддали пошану основоположникові „Свободи” o. Григорієві Грушці біля його пам’ятника на Союзівці. (Фото: Дарія Кісь)

Вітаю „Свободу” з її 125-річчям від імені членів Спілки Українських Журналістів Північної Америки. 125 років плідної праці на добро наших громад в США та Канаді, 125 років служби українському народові та його правді – це заслуга, яку неможливо переоцінити. 

Ми, професійні журналісти‚ розуміємо‚ яку глибоку посвяту мали і мають редактори цієї найстаршої україномовної газети в світi. Mи знаємо, що „Свободa” від самого початку своєї діяльности в 1893 році була, як пізніше її описав Головний редактор Антін Драґан, „газетою хрестоносних походів“. Ми віримо, що вона ще довго буде виконувати ту місію‚ яку заклали її засновники‚ та буде керуватися тими ідеалами‚ якими жили її видатні редактори протягом понад 12 десятиліть.

Дякуємо нашим колеґам за відданість журналістиці, за вірну службу українському народові. „Свободi”, славній газеті української діяспори, бажаємо многії, многії літа!

Юрій Клюфас – голова Спілки Українських Журналістів Північної Америки,
Торонто

Коментарі закриті.