12 березня, 2020

Підтримали борців за визволення Криму

Під час Акції солідарности з кримчанами у Києві 9 березня виступає нещодавній політвязень Кремля Ісмаїл Рамазанов. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 9 березня в парку Тараса Шевченка крим­ські переселенці, політв’язні, правозахисники та державні службовці висловили підтримку кримчанам, які борються проти тимчасової окупації півострова.

За словами організаторів акції, кримчани щороку 9 березня, у день народження Т. Шевченка, демонструють свою солідарність і підтримку незалежности України‚ виходять з національною символікою та тримають плякати з наз­вами міст у Криму та написами „Крим – це Україна”, „Ми з вами! Крим – Україна”, „Crimea is Ukraine”. Такі акції проходять вже шість років поспіль з часу підступної окупації путінською Росією українського Криму.

Координатор Евромайдану в Криму Андрій Щекун.

Промовляли під час акції координатор Евромай­дану у Криму‚ Андрій Щекун, голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник‚ голова Центру прав людини „ZMINA“ Тетяна Печончик, очіль­ниця Центру громадянської просвіти „Альменда” Вален­тина Потапова‚ представник Кримської контактної групи з прав людини Адбу­решит Джепаров.

Серед учасників дійства були колишні політ­в’язні Кремля Олег Сенцов та Ісмаїл Рамазанов. „Я впевнений, що ми повернемо наш Крим“, – заявив О. Сенцов.

Коментарі закриті.