12 березня, 2020

Іван Бейкер обраний головою групи дружби Канада-Україна в Канадському Парляменті

Члени Парляментської групи дружби Канади з Україною, яку очолює Іван Бейкер (в центрі).

ОТТАВА – 9 березня на парляментському пагорбі в столиці Канади обрано Івана Бейкера, члена Парляменту від Етобіко Центр (Онтаріо), головою Парляментської групи дружби Канади з Україною (CUPFG). CUPFG – одна з найбільших і найактивніших парляментських груп дружби в Канаді, що налічує близько 100 членів із усіх політичних партій.

Метою CUPFG є створення форуму для обміну думками між парляментарями Канади та їхніми колеґами в Україні, а також задля сприяння та зміцнення політичних, економічних і культурних відносин між Канадою та Україною. CUPFG проводив двосторонні зустрічі та круглі столи з такими політичними провідниками України як Прези­дентом Володимиром Зеленським, Президентом Петром Порошенком, Прем’єр-міністром Воло­димиром Гройсманом і Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, а також із правозахисниками Мустафою Джемілєвим, Геннадієм Афанасьєвим та Олегом Сенцовом.

CUPFG та Конґрес Українців Канади спільно з Посольством України беруть участь у щорічних відзначеннях Голодомору, Дня Вишиванки та Українського Дня, які традиційно відбуваються на парляментському пагорбі​​.

,,Канада та Україна мають особливі та стратегічно вмотивовані двосторонні відносини. Це ґрунтується на зв’язках між 1.4 млн. українських канадців та їхньою історичною батьківщиною, а також позицією України як центру опору російській аґресії, бо остання є викликом ліберальним демократіям. Мені випала велика честь бути обраним головою цієї асоціяції та виконувати в цей важливий час доручені мені обов’язки. Канада стоїть на передньому пляні міжнародної підтримки демократичних, економічних та оборонних реформ в Україні а також її суверенітету та територіяльної цілісности. Я з нетерпінням чекаю в CUPFG співпраці зі своїми колеґами від усіх партій, щоб як в Палаті, так і в Сенаті подальше підтримувати процвітання, територіяльну цілісність та суверенітет України”, – сказав І. Бейкер, котрий є членом Ліберальної партії.

Коментарі закриті.