27 вересня, 2019

Президент України бере участь у 74-ій сесії Генеральної асамблеї ООН

Володимир Зеленський з дружиною на офіційному прийнятті Президента США та Першої лейді. (Фото: Твітер Володимира Зеленського)

НЮ-ЙОРК. – Президент України Володимир Зеленський перебуває у США з робочою візитою з метою участи в 74-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. 24 вересня він взяв участь у відкритті сесії, під час якої виступили Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш, Голова 74-ої сесії Генасамблеї ООН Тіджані Мухаммад-Банде, Президент Бразилії Жаїр Болсонару та Президент США Дональд Трамп. В. Зеленський виступив під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН 25 вересня. Після цього у В. Зеленського заплянована зустріч з Президентом США Д. Трампом‚ яка триватиме близько години.

В. Зеленський 24 вересня вже мав коротку зустріч з Д. Трампом та Меланією Трамп на офіційному прийнятті Президента США та Першої лейді. Крім того, на полях 74-ої сесії Генасамблеї ООН заплянована низка зустрічей В. Зеленського з главами держав, а також спілкування з представниками бізнес-кіл та інвесторами.

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель. (Фото: Прес-служба Президента України)

Вже відбулися зустрічі В. Зеленського з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом‚ Федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель‚ Прем’єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем‚ Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном‚ прем’єром Італії Джузеппе Конте‚ Президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим та іншими. В. Зеленський і Міністер закордонних справ Росії Сергій Лавров 24 вересня увечорі мали короткий контакт на прийнятті, організованому на честь глав держав – учасників 74-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президент України виступив під час участі у Діялозі лідерів на Саміті ООН з питань Цілей сталого розвитку в рамках 74-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН. Він висловив сподівання, що завдяки підтримці міжнародних партнерів вдасться досягнути повернення українських територій політико-дипломатичним шляхом, припинення війни та встановлення миру. Президент запевнив, що Україна віддана своїм зобов’язанням щодо Цілей сталого розвитку – для їхнього досягнення створено національні стратегічні рамки, функціонує механізм впровадження цілей і моніторинґу цього процесу.

Президент України Володимир Зеленський виступає у Діялозі лідерів на Саміті ООН. (Фото: Прес-служба Президента України)

Президент В. Зеленський у Ню-Йорку 23 вересня увечорі в Українському Інституті Америки ввечері зустрівся з представниками української громади‚ подякував громаді за підтримку України. „Ви – наші найкращі дипломати, ви справді наші лобісти. Ви захищаєте наш суверенітет, територіяльну цілісність тут, у США, та в усьому світі. Ми вам дуже вдячні“, – наголосив В. Зеленський.

Президент Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей прокоментував зустріч: „Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний тягар на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої пляни, зокрема щодо Донбасу, Криму. Він нас запевнив, що його шлях полягає у подальшому захисті української ідентичности, української територіяльної цілісности, поверненні всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну“.

Президент Володимир Зеленський в Українському Інституті Америки під час зустрічі з українською громадою. (Фото: Прес-служба Президента України)

А. Футей зазначив, що українці США щиро бажають В. Зеленському вдалих зустрічей у Ню-Йорку та розповів, що громада поділяє занепокоєння з приводу скандалу у внутрішній політиці США, пов’язаного з Україною. За словами А. Футея, В. Зеленський очікує від зустрічі з Президентом США відкритости і хоче почути, який його плян щодо України, адже в такий неприємний час, коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, „головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі й республіканці, і демократи підтримували Україну, – так, як це завжди відбувалося досі“.

 

Прес-служба Президента України‚ „Укрінформ“‚ „Українська правда“.

Коментарі закриті.