23 березня, 2018

Порошенко закликає посилити санкції проти Росії і причетних до „виборів“ у Криму 

Президент України Петро Порошенко закликає світову спільноту посилити санкції проти російської влади й осіб, причетних до організації незаконного голосування, яке Росія провела 18 березня в окупованому нею Криму.

,,Ми маємо опрацювати перелік тих осіб, які плянували, сприяли, організовували, аґітували чи брали участь у зухвалому виборчому процесі в Криму і представити його для зміцнення санкцій проти окупаційної російської влади”, – цитує заяву П. Порошенка його прес-служба.

,,Ми закликаємо міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль. І не тільки за аґресію проти України, але й за гібридну війну проти усієї eвропейської та eвроатлантичної спільноти, за політичні вбивства за кордоном, і за придушення демократії у самій Росії”, – додав президент.

П. Порошенко також привітав рішення Організації з Безпеки і Співробітництва в Европі (ОБСЕ) й інших міжнародних партнерів не брати участь у спостереженні за незаконними виборами в окупованому Криму і висловив сподівання, що в підсумковому звіті міжнародної місії ,,буде чітко вказано на незаконність проведення російських виборів на території українського Криму”.

Президент також назвав ,,нікчемним” проведене російською владою в Криму голосування на виборах президента.

Центральна виборча комісія Росії повідомила, що на виборах В. Путін отримав 76.7 відс. голосів.

Коментарі закриті.