28 листопада, 2019

Пам’ятаючи День гідности та свободи

Світовий Конґрес Українців 21 листопада видав наступне пресове повідомлення.

21 листопада 2013 року народ України зібрався на столичній площі Незалежности, щоб захистити своє прагнення жити вільно та в демократії, яка поважає народний вибір. Цей день, який започаткував низку подій, що призвели до Революції Гідности з трагічними наслідками, ми відзначаємо як День гідности та свободи.

У відповідь на мирний протест через відмову режиму Віктора Януковича підписати Угоду про асоціяцію між Україною та ЕС влада вчинила насильство, яке спричинило масові демонстрації. Не здатний почути голос народу, режим застосував більш різкі заходи, внаслідок яких загинуло понад 100 невинних людей, яких ми вшановуємо та пам‘ятаємо як Небесну Сотню”.

„Боротьба за свободу, яка розпочалася в цей день шість років тому, продовжується, оскільки гібридна війна Російської Федерації проти України постійно забирає життя мужніх захисників і невинних мирних жителів, а широкомасштабна дезінформаційна намагається дискредитувати Україну та її народ.

„Світовий Конґрес Українців (СКУ) вшановує всіх, хто став на захист права українського народу жити в гідності й свободі, а також тих, які й далі стоять на передовій лінії цієї сучасної війни, не допускаючи нового уярмлення України закордонним аґресором, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Ми закликаємо міжнародне співтовариство пам’ятати про жертви українського народу в імя ґлобального миру і безпеки та й далі бути на боці українського народу, посилюючи тиск на Російську Федерацію для виведення з української території військ, найманців, зброї та матеріялів”.

Слава Україні! Героям слава!

Коментарі закриті.