28 листопада, 2019

Аґресивні забавки в Росії

Обкладинка для російського пашпорта.

Антиамериканська істерія у сучасній Росії, роздимаючись услід за антиукраїнською, сягає нових історичних максимумів. Її неможливо не відчувати, навіть якщо не дивитись отруйного московського телебачення. Тому що ненависть матеріялізується вже у повсякденному житті.

В Ростові це починалося кілька років тому з вечірки „Обамагітлер“ у якомусь нічному клюбі, з продажу килимків для витирання ніг з портретом американського президента, з безглуздо-претензійних оголошень на дверях дрібних крамничок про те, що Баракові Обамі чи його дружині вхід заборонений.

Обкладинка для російського пашпорта.

Дійшло й до похвалянь знищити США. Нахабних, відвертих і наочних. Ось продається у місцевому гіпермаркеті пластикова обкладинка для російського пашпорта, прикрашена „потішним“ малюнком. На земній кулі США більше немає; на їхньому місці океан, „протока Сталіна“ – наслідок завданого Москвою ядерного удару. Вічно живий кремлівський вождь задоволений. Сорочки, кухлі, кепки, подушки, капці з зображеннями усіх видів озброєння, аж до балістичних ракет, які „не бояться санкцій“.

Ще ніколи, мабуть, у Московщині побутові товари не використовувались так широко для пропаґанди війни.

 

Сергій Донський,
Ростов-на-Дону‚ Росія

Коментарі закриті.