7 вересня, 2018

На Дніпрі змагалися 24 залоги вітрильників

Вітрильники виходять з Черкаського порту на простори Дніпра. (Фото: Юлія Кулагіна)

ЧЕРКАСИ. – 24 залоги вітрильників з Києва, Черкас і Світловодська взяли участь у вітрильній реґаті „Кубок Кременчуцького водосховища“, яка відбулася під егідою Української федерації вітрильного спорту. 

Перший етап змагань відбувся 24 і 25 серпня, другий етап – у Світловодську, до якого ще треба було дістатись, переганяючи яхти на 100 кілометрів. Сам перехід – це вже випробування і романтика водночас. 

Частина з 15 вітрильників черкаського яхт-клюбу „Парус“, з огляду на можливу зміну вітру, рушили до місця початку змагань вже 22 серпня та ночували у порту Адамівка поблизу Чигирина. З першими променями сонця рушили далі і вже по обіді більшість прибулих вітрильників зареєструвались на змагання у Світловодському яхт-клюбі „Кристал“. 

Заключний етап змагань був присвячений Дню Незалежности України. Честь Черкас на цих змаганнях відправилися захищати 80 спортовців на 16 вітрильниках (головний тренер черкаської команди Олександер Савинський).

Цього дня свої сили під вітрилом випробували 40 яхт з Черкаської, Полтавської та Кіровоградської областей. Тривали змагання два дні. 

Протягом восьми годин при швидкості 15 кілометрів на годину треба було показати виконання поворотів, постановку-прибирання додаткових вітрил, боротьбу з вітром та нахилом човна до 45 градусів. Наступного дня були перегони на коротші відстані, але необхідно було показати майстер-клясу.

П’ять перших місць у восьми у змаганнях „Кубок Кременчузького водосховища“ вибороли черкаські яхтсмени.

Коментарі закриті.