7 вересня, 2018

Українці святкували День Незалежности України

Учасники відкриття виставки „Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України“. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ

Георгій Лук’янчук

23 серпня у центрі Києва‚ біля Головної пошти‚ Український інститут національної пам’яті та видавництво „Родовід“ відкрили виставку „Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України“. 

У відкритті виставки взяли участь Генеральний секретар Світового Конґресу Українців Стефан Романів, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, перший заступник Голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак, заступник головного редактора видавництва „Родовід“ Богдан Завітій, співавтор Малого державного герба України Олексій Кохан, директор Національного меморіяльного комплексу Музею Революції Гідности Ігор Пошивайло. 

Учасники відкриття виставки „Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України“. (Фото: Георгій Лук’янчук)


КАНІВ

Виставка народного художника України Івана Бондара відкрилась 24 серпня в Національному музеї Тараса Шевченка на Чернечій горі до Дня Незалежности України. 

„Твори мистця надзвичайно народні‚ вони є окрасою Наддніпрянщини. Художник має унікальний талант, він є взірцем патріотичного внеску в історію сучасної історії України“‚ – сказав на відкритті виставки професор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Анатолій Чабан. 

Виставка триватиме до середини жовтня.

Учасники відкриття виставки Івана Бондара. (Фото: Олександер Костирко)


День Незалежности України відзначили фестивалем „Вільне небо“‚ на якому показано вправи літаків, парашутистів, повітряних зміїв та рекордний прапор. На свято приїхали 45 тис. людей. У Дніпрі на День Незалежности відбувся також масовий біг у вишиванках. Участь у бігу взяли близько 500 осіб. Наймолодшому учасникоі – два з половиною роки. Також до бігу долучилися діти з обмеженими можливостями.(Фото: dniprorada.gov.ua) 


У масовій акції „Вишиваний ланцюг“ на так званих „Потьомкінських сходах“ взяли участь 1‚900 патріотично налаштованих одеситів й гостей міста. Символічну участь в акції взяли цього року 24 воїни-захисники України, які зараз одужують від поранень у військовому шпиталі і яким подарував сорочки-вишиванки голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов. (Фото: Ніна Ляшонок)


У Львові на честь Дня Незалежности під час акції „Творимо живий прапор України” понад 1‚500 дітей утворили синьо-жовтий стяг із повітряних кульок у географічних контурах України. До урочистостей долучились 500 хористів, які виконали композицію, що прозвучала 27 років тому — на початку української державности, коли до Верховної Ради внесли національний прапор. Також відбулось наймасовіше виконання танцю „Галицький вітальний“, участь у якому взяли понад сотні танцювальних пар. (Фото: Львівська обласна адміністрація)


На честь Дня Незалежности в Черкасах провели найдовші безперервні футбольні змагання впродовж доби від 23 серпня до такого ж часу 24 серпня на Центральному стадіоні міста. У цій незвичайній грі взяли участь 1‚174 жителі міста різного віку і фізичної підготовки‚ серед них і жінки. Наймолодшим гравцем став восьмирічний Олександер Дорошенко, найстаршою була 72-річна Любов Наритнік. Майже місяць тривав набір учасників незвичайного змагання. Турнір закінчився з рахунком 109:109. (Фото: Олександер Костирко)

Коментарі закриті.