12 липня, 2018

Міністер Павло Клімкін представив фільм „Кіборги“ 

Міністер закордонних справ України Павло Клімкін промовляє перед показом фільму. (Фото: Тетяна Гур)

ЄРУСАЛИМ. – 18 червня відбулася ізраїльська прем’єра українського художнього фільму Ахтема Сеїтаблаєва „Кіборги. Герої не вмирають“. Стрічка розповідає про оборону Донецького летовища під час бойових дій на Донбасі. Шість чоловіків різних за віком, життєвим досвідом, за статусом у сьогоденні, які сваряться, сміються, сумують і… вбивають. А загалом – воюють за свободу України. Сценарій Наталії Ворожбит. 

Під час вечора відбулася презентація міжнародного фотопроєкту „Україна: подолання“, організована Українським інститутом громадської дипломатії та Балто-Чорноморською безпековою конфедерацією. 

В заході взяв участь Міністер закордонних справ України Павло Клімкін, який зазначив: „Ще в 2014 році ізраїльські добровольці допомагали українським пораненим воякам. Вони вилікувалися і тепер живуть і працюють, підтримують зв’язки зі своїми рятівниками. Україну та Ізраїль об’єднує багато тем. Фільм „Кіборги“ про Україну та українців, які захищають свободу держави“. 

 Серед гостей прем’єрного показу були Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко, Посол Ізраїля в Україні Еліав Білоцерковський, Почесний консул Ізраїля в західних районах України Олег Вишняков, добровольці, представники ізраїльських та чужинських засобів масової інформації, української громади, ізраїльтяни. 

„На фільм треба дивитися, думати і молитися за душі невинно вбитих воїнів та мир в Україні“, – таку думку висловили глядачі після перегляду кінострічки. Хочеться низько вклонитися А. Сеїтаблаєві і всім причетним до створення цього фільму, за правду, яка пролунала з екрану про війну, економіку, спадщину українців, мотивацію кожного з шести героїв, яка привела їх на поля війни. 

Це фільм про те, як Україна проходить часи подолання найжорсткіших викликів сьогодення, окупації частини її території, потужної інформаційної війни і висвітлює незламність духу українських воїнів. Це подолання дає потужний поштовх відродженню сучасної европейської нації.

Коментарі закриті.