29 червня, 2018

Міжнародна коаліція з прав людини оголосила початок кампанії #RedCard4Putin

Павло Ґрод, голова Міжнародної коаліції з прав людин. (Фото: Український Кризовий Медія-Центр)

КИЇВ. – Міжнародна коаліція з прав людини розпочала кампанію #RedCard4Putin. Впродовж наступного місяця активісти публікуватимуть аналітичні матеріяли та відео про злочини чинної російської влади. 

,,Red Card Campaign – це міжнародна кампанія для тиску на Росію з вимогою звільнення політичних в’язнів, серед яких 70 українців, а також зупинити воєнну аґресію, жахливі порушення прав людини та постійні спроби підірвати міжнародний правопорядок. Протягом місяця кампанія випустить розслідування та ,,червоні картки” для путінського режиму”, – зазначив Павло Ґрод, голова Міжнародної коаліції з прав людини, віце-президент Світового Конґресу Українців та президент Конґресу Українців Канади, під час прес-брифінґу 13 червня в Українському Кризовому Медія-Центрі.

Олег Сенцов голодує вже понад місяць. Одна з цілей кампанії #RedCard4Putin – домогтися звільнення О. Сенцова та решти політичних в’язнів. ,,Ми бачимо, що Олег Сенцов готовий голодувати до смерти. Дуже важливо, щоб ми, як світова спільнота, не опускали руки і обороняли права його та інших, і врятували життя Олега Сенцова. Путінський режим забирає його життя. Кампанія ,,Червона картка для Путіна” покликана об’єднати журналістів та активістів, щоб донести світові, що аґресор не може залишатися безкарним”, – підкреслив голова Міжнародної коаліції з прав людини.

Окрім цього, заплянована низка так званих флешмобів у різних країнах. До кампанії долучився також Світовий Конґрес Українців, який об’єднує українців у 53 країнах світу. 

„Чим більше людей доєднаються до кампанії – тим більше впливу ми матимемо”, – підсумував П. Ґрод.

Коментарі закриті.