26 червня, 2019

Здали у друкарню унікальну книгу про звичайних українців

Нарешті здали у друкарню книгу „Батькам скажи, що був чесний”. Завершилася напружена робота. Тривала вона з жовтня минулого року. Це книга десята в серії „Отаманія ХХ століття”. Опубліковано 340, переважно унікальних, світлин, більшість із них вперше. Видавець – Марко Мельник.

Це книга про звичайних українців, які в боротьбі проти російських окупантів ставали героями. В ній уміщено 50 біографій українських героїв, 10 драматичних історій, 10 спогадів і 10 документів зі справи отамана Антона Шкарбуненка-Шкурка, який вів збройну боротьбу до осені 1925 року.

Видання присвячене добровольцям Запорозького корпусу Армії УНР, полку „Азов”, батальйону „Айдар”, добровольчих частин „Правий сектор” і „Карпатська Січ”, які чесно виконали обов’язок перед батьківщиною. 

У дослідженні широко використано документи з архівів, а також спогади вояків Армії УНР, учасників повстансько-партизанського руху та кубанських козаків. Автор послуговувався документами і матеріялами, знайденими Володимиром Барцьосьом, Тарасом Беднарчиком, В’ячеславом Василенком, Людмилою Гребенюк, Олександром Ірклієвським, Владиславом Карпенком, Володимиром Коротенком, Олександром Лущаном, Ігорем Макарчуком, Віктором Моренцем, Володимиром Семенівим, Павлом Стегнієм, Андрієм Тегерешвілі та Юрієм Юзичем. Співавторами низки розділів стали Ю. Юзич, В. Карпенко, Петро Гогуля та Олег Голуб. Авторами споминів є Борис Монкевич, Тамара Петрів, Антоній Коршнівський, Василь П-юк, Володимир Левицький, Микола Вороний. 

Щиро дякую за допомогу в підготуванні книги дизайнерові та видавцеві М. Мельнику, редакторам Ю. Юзичу та В. Карпенку, рецензентам Костеві Завальнюку, Т. Беднарчику, коректорові Надійці Овчарук, Любі Криворот за набір текстів та директорові Головного державного архіву СБУ Андрієві Когуту за сприяння.

Сердечна подяка за пожертви на видання книги Тамарі Здоровецькій, Тарасові Силенку, Олегові Ситюку, Ігореві Сметанському та Олександрові Ткачуку. 

З питань придбання книги‚ передплати і фінансової допомоги можна звернутися до секретаря видання на адресу:  Любов Криворот, вул. Київська, 12, Обухів, Київська область, 08700 Ukraine. 

Слава тим, хто любить Україну зі зброєю в руках!

 

Коментарі закриті.