28 травня, 2020

Завершився Всеукраїнський конкурс „Стежками Каменяра”

Полтавці (зліва:) Зоя Заложчик, Тетяна Пасько і Володи­мир Куцовол у шкільній бібліотеці. (Фото: Яна Каспір)

КИЇВ. – На третє щорічне змагання Всеукраїн­ського літературно-мистецького конкурсу „Стежками Каменяра”, проведене Міжнародним фондом ім. Івана Франка, Міністерством освіти і науки України, „Львівським товариством” у Києві та Львівським національним університетом ім. Івана Франка, було надіслано з усіх областей України 1,425 учнівських робіт у номінаціях „Поезія”, „Проза”, „Драматургія” та „Найкраща ілюстрація до твору Івана Франка” у двох вікових категоріях 6-11 і 12-16 років. 23 квітня було оголошено підсумки конкурсу.

У кожній номінації цьогорічного конкурсу було нагороджено по три учасники у двох вікових категоріях, троє учнів – спеціяльними відзнаками від онука Каменяра Роланда Франка. До складу жюрі ввійшли знані українські та закордонні майстри слова і сцени, художники й мистецтвознавці, професори й викладачі вищих шкіл, музейники й франкознавці.

Організатори 4 травня листами привітали переможців. Серед них були полтавчанки у номінації „Драматургія” десятиклясниця Семенівського навчально-виховного комплексу ім. Миколи Хорунжого Тетяна Пасько, відзначена за патріотичну п’єсу на чотири дії „Головне – вірити!”, та учениця 6-ої кляси Софія Шатило, яка представила п’єсу на три дії „Подарунок”.

Цього навчального року Т. Пасько посіла друге місце з дитячою казкою „Лютик у країні брехунів” в обласному змаганні та в ХІХ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчости „Об’єднаймося ж, брати мої!” у номінації „Література” з жанровою тріядою, присвяченою громадському діячеві Володимирові Куцоволу – щирому другові талановитих дітей.

Т. Пасько та С. Шатило зростила їхній творчий наставник – учителька української мови і літератури Семенівської школи Зоя Заложчик.

Коментарі закриті.