31 травня, 2019

„Гуцулку Ксеню“ грають джазові артисти

Обкладинка компактного диску „Jazz it Up. Ukrainian Songs for Three Dads“.

Компакт-диск „Українські пісні для трьох татів“ має незвичну історію, яку варто навести за текстом на обкладинці диску: „Талановиті американські музиканти Боб Артурз та Стів ЛаМаттіна взяли участь у експериментальному проєкті та записали компактний диск „Jazz it Up. Ukrainian Songs for Three Dads“. У нього входить віночок українських пісень у власній джазовій обробці артистів. Це далеко не перший проєкт, у якому Боб і Стів експериментують зі своїми творчими виконавськими можливостями, але це перший диск з цієї серії, присвячений близьким друзям музикантів Юрієві та Світлані Гороховичам. Ми дуже вдячні за сміливість та ентузіязм, з яким вони підійшли до створення цього альбому, а також неперевершеному Сергієві Квітко за зроблений ним звукозапис. Сподіваємося, що вам сподобається ця нова інтерпретація улюблених пісень, яка присвячується нашим батькам – Миколі, Сергієві та Валентинові. З любов’ю від ваших дочок Іри та Асі“.

На диску записані у джазовому виконанні пісні „Цвіте терен“, „Чорнобривців насіяла мати“, „Рідна мати моя“, „Ой, ти дівчино“, „Гуцулка Ксеня“, „Місяць на небі“, „Київський вальс“, „По садочку ходжу“, „Не питай чого в мене заплакані очі“, „Чом ти не прийшов“ і „Блюз для України“ Б. Артурза. Незвичним є виконання цих пісень на трубі-корнеті, валторні, гітарі. Три пісні українською мовою співає Б. Артурз.

Обидва музиканти знані в американському музичному світі. Боб Артурз з успіхом виступав на численних концертах і фестивалях. А останні роки вчить студентів джазовій грі у консерваторії. Джазовий ґітарис С. ЛаМаттіна виступав сольо і грав у відомих дуетах тріо та квартетах. 

Диск випустили Сергій Квітко, Ірина Портенко та Анастасія Глазунова. Художнє оформлення Елеонора Мачадо. Адреса компанії: Blue Griffin Recording Inc., P.O. Box 15008, Lansing, Michigan, 48901-5008.

Коментарі закриті.