8 листопада, 2019

В театрі – молодь України і Польщі

Виступ учасників проєкту в школі Головківки.

Виступ учасників проєкту в школі Головківки.ГОЛОВКІВКА‚ Кіровоградська область. – Вже другий рік поспіль учні Головківського навчально-виховного комплексу стали учасниками міжнародного українсько-польського проєкту. Цього разу коло друзів розширилося – окрім  польських друзів з Торуня, в проєкті взяли участь школярі з Кропивницького.

Назва проєкту була мотиваційною – „З’являємось на афіші“. Тема – молодь і театр, сучасне театральне мистецтво і традиції клясичного театру.

Розпочалася робота з візити української молоді до Торуня‚ де проходив міжнародний фестиваль лазерних видовищ. Головним  зав­данням було створення спектаклю за космічними мотивами. Протягом п’яти днів йшли напружені репетиції і вже наприкінці їх перебування в Польщі спектакль був представленій публіці. Називався він „Плянета РХ9“.

У другій частині проєкту, в Кропивницькому, було більше приділено  уваги  традиційному театральному мистецтву. Учасники  побували на хуторі Надія, де колись жили і творили корифеї  українського театру. І розпочалась робота над спектаклем „Лісова рапсодія“ за мотивами „Лісової пісні“ Лесі Українки. Цей спектакль був інакшим, бо це і пантоміма і хореографія. Глядачі в Кропивницькому  і  Головківці були в захопленні від акторської майстерности та сценічної постановки спектаклю.

Сцена видовища „Лісова пісня“ в Атаманському парку села Головківки. (Фото: Олександр Костирко)

Завершальним і кульмінаційним моментом проєкту став театральний виступ в Атаманському парку в Головківці. Театр на природі: лісові духи і мавки, русалки і лісові володарі, жива музика, вогонь, вода, танці – все це надовго запам’ятають учасники проєкту.

По закінченні були дружні обій­ми і сльози розставання, незабутні враження і несподіванки.  Учасники  показали, що всі вони хороші, добрі, талановиті люди, що кордонів між ними немає і разом можна  зробити все.

Фінансувала проєкт Українсько-польська рада обміну молоддю.

Коментарі закриті.