31 січня, 2019

Відкрито барельєф Симона Петлюри

Меморіяльний барельєф Голови Директорії Української Народної Республіки Симона Петлюри. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 21 січня у столиці відкрили меморіяльний барельєф Голови Директорії Української Народної Республіки, Головного Отамана Військ і Фльоти УНР Симона Петлюри.

Пам’ятну дошку, виготовлену скульптором Василем Маркушем, відкрили на початку вулиці, що носить ім’я С. Петлюри. Саме тут в січні 1918 року тривали бої підрозділів Армії УНР з більшовиками. Ця дошка є першим увічненням пам’яті творця української державности початку ХХ ст. у столиці.

На церемонії відкриття були присутні Віце-прем’єр міністер України Павло Розенко, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, Міністер культури Євген Нищук, начальник Київського військового ліцею ім. Івана Богуна Ігор Гордійчук, кобзар Тарас Компаніченко та інші.

У виступах промовців підкреслювалась мужність головного отамана, як приклад для наслідування для захисників України на нинішній російсько-українській війні. Також вели мову про встановлення величного пам’ятника С. Петлюрі і знесення пам’ятника більшовикові Миколі Щорсу, який нищив Київ та киян.

Коментарі закриті.