31 жовтня, 2019

Відкрили пам’ятник Леонідові Каденюкові

Відкриття пам’ятника Леонідові Каденюкові. (Фото: Остап Савчук)

30 серпня в селі Клішківці відбулася церемонія відкриття пам’ятника Леонідові Каденюкові, першому космонавтові незалежної України‚ який народився тут 28 січня 1951. Автор пам’ятника – скульптор Ігор Ортинський.

Постамент встановлений на території місцевої школи, щоб люди пам’ятали про свого славного земляка. На урочисте відкриття монументу прибули сотні людей з усієї области, як також зі столиці. Присутні були члени обласної ради, викладачі Інституту педагогічної освіти, народні депутати та просвітяни на чолі головою обласної „Просвіти“ Буковини Остапом Савчуком.

„Просвіта“ на Буковині із центром в Чернівцях була заснована 150 років тому і плідно працює відповідно до вимог часу. Від часу проголошення незалежности України в 1991 році було встановлено контакт з Товариством Української Мови ім. Шевченка в США (ТУМ). Від того часу члени ТУМ мали зустрічі з просвітянами в Чернівцях і надавали фінансову допомогу у видавничій діяльності‚ зокрема назначено на видання журналу для молоді „Українська ластівка“.

До відзначення 150-річчя заснування „Просвіти“ на Буковині було видано ілюстрований календар великого формату на 2019 рік, де можна побачити світлини з різних ділянок праці „Просвіти“, зазначено важливі події.

 

Веніс, Фльорида

Коментарі закриті.