14 листопада, 2019

Відбулися річні наради Головного Уряду УНСоюзу

Учасники річних нарад Головного Уряду Українського Народного Союзу. (Фото: Надія Фолк)

ПАРСИПАНІ, Ню-Джерзі. – Головний Уряд Українського Народного Союзу скликав свої річні наради в п’ятницю і суботу, 1-2 листопада, в Головній Канцелярії УНСоюзу.

Цьогорічні наради відбулися в Парсипані, тому що Ювілейний Концерт у 125-річчя УНСоюзу був заплянований на суботу вечором, 2 листопада, в залі „Долен Перформенс Гол” при Коледжі св. Єлисавети в недалекому Моріставні. Річні наради проходили в новій конференційній залі Головної Канцелярії.

Усучаснені звідомлення про всі аспекти діяльности УНСоюзу представили три ключові екзекутивні урядовці УНСоюзу: Президент/Головний Виконавчий Директор Стефан Качарай, Головний Операційний Директор/Головний Секретар Юрій Симчик і Головний Фінансовий Директор/Скарбник Рома Лісович.

Головні екзекутивні урядовці УНСоюзу (зліва): Юрій Симчик, Стефан Качарай і Рома Лісович. (Фото: Рома Гадзевич)

Інші члени Головного Уряду, а також головний редактор офіційних видань УНСоюзу, „Свободи” та „Українського тижневика”, здали письмові звіти напередодні нарад. Вони всі мали нагоду додати усно до своїх звітів на річних нарадах.

Крім вищезгаданих директорів, на нарадах були присутні інші члени екзекутиви: Перший заступник Президента Ярослав Тисяк і Директор для Канади Євген Осідач; Другий заступник Президента Евген Щерба взяв участь через телеконференцію. Також були присутні члени Контрольної Комісії Люба Вальчук, Юрій Федорійчук та Андрій Скиба, і радні Оля Черкас, Микола Філь, Ґлорія Горбата, Ірена Яросевич, Оксана Козяк, Михайло Луців, Юліян Пішко, Богдана Пужик, Оксана Станько, Любов Стрілецька та Андрій Шуль, а також Почесний член Головного Уряду Евген Осціславський. Участь в нарадах також брала головний редактор Рома Гадзевич.

На засіданні Головного Уряду УНСоюзу (зліва): Радні Ірена Яросевич, Оля Черкас, Любов Стрілецька і Оксана Станько.

Наради розпочато церемонією відкриття, під час якої відспівано канадійський, український та американський національні гимни, як також „Заповіт” Тараса Шевченка, і відмовлено молитву. Відтак хвилиною мовчанки вшановано пам’ять тих діячів УНСоюзу, котрі недавно відійшли у вічність, між ними колишню Заступницю головного предсідника Ґльорію Пащин.

У своєму звіті Президент С. Качарай вказав на зріст резерви УНСоюзу на 390,622 дол. впродовж першого півріччя 2019 року і сказав, що резерва тепер становить 11.41 млн. дол. Він додав, що можна сподіватися, що резерва за цілий рік зросте ще більше. Він також звітував про свої представлення організації на різних імпрезах впродовж минулого року.

Скарбник Р. Лісович розпочала світ звіт, вказуючи на ширший контекст – розвиток в індустрії життєвого забезпечення. Вона підкреслила, що УНСоюз збудував міцну основу для майбутнього зросту і сказала, що він „продовжує послідовні роки солідного чистого прибутку”. Більше того, вона звітувала, що передбачається, що активи УНСоюзу зростуть до 182 млн. дол. до кінця 2020 року.

Звітів слухають (зліва): Директор для Канади Євген Осідач, члени Контрольної Комісії Люба Вальчук, Юрій Федорійчук та Андрій Скиба.

Головний Секретар Ю. Симчик проаналізував продажі забезпечення УНСюзу впродовж перших дев’яти місяців 2019 року і зазначив, що 2020 рік має великий потенціял для збільшення продажів. Підготовляються процеси завербування аґентів продажів і також новий плян ринкової стратегії для випуску та продажу продуктів і послуг („маркетінґ”). Він також говорив про злиття деяких відділів УНСоюзу і про створення нового Відділу ч. 501 в Окрузі Філядельфії, як також про можливий новий відділ в околиці Випані, Ню-Джерзі.

Радна Б. Пужик, котра очолює особливий комітет, створений для відзначення 125-річчя УНСоюзу, принесла гарну вістку, що квитки на ювілейний ґала-концерт наступного дня випродані, а від спонзорів цієї імпрези зібрано 30 тис. дол. Вона звітувала, що серед громади є велика підтримка цього концерту і запевнила, що „це буде подія, яка запам’ятається і якою насолоджуватимося”. Б. Пужик окремо подякувала Надії Фолк, екзекутивному асистентові в Головній Канцелярії УНСоюзу, за фахове мистецьке оформлення всіх матеріялів у зв’язку з 125-літнім ювілеєм: ювілейний лоґотип, рекляму на всі ювілейні імпрези та програмову книжечку ювілейного концерту.

Наступною точкою був звіт і дискусія про офіційні видання УНСоюзу „Свободи” та „Українського тижневика”. Р. Лісович звітувала про Залізний Фонд Публікацій УНСоюзу, який існує при Українській Народній Фундації. Цей фонд вже зібрав 29,100 дол., з яких 12,500 дол. склав УНСоюз.

Скарбник також говорила про високі кошти видавання обидвох газет і звітувала про заходи, які були прийняті для обмеження витрат. Одночасно, Р. Лісович вказала, що газети є „нашим головним реклямним засобом”, а А. Шуль додав, що вони є також „нашим основним корпоративним засобом комунікації”.

Відбулася дискусія над тим, як збільшити число передплатників і чи давати членам УНСоюзу вибір вільного доступу до електронної передплати („онлайн”) однієї з двох газет УНСоюзу.

Три постійні комітети Головного Уряду – Фінансовий, Членського зв’язку і Видань – зустрілися під час річних нарад.

Членами Фінансового Комітету є: Р. Лісович (голова), Я. Тисяк, Е. Щерба, Ю. Федорійчук, М. Луців і А. Скиба.

До Комітету Членського зв’язку входять: Ю. Симчик (голова), О. Станько, Л. Стрілецька, Ґ. Горбата, Л. Вальчук і О. Козяк.

Членами Комітету видань є: І. Яросевич (голова), Р. Гадзевич, Б. Пужик, О. Черкас, Ю. Пішко і Е. Щерба.

Члени Головного Уряду продискутували дату наступних річних нарад і встановили, що вони відбудуться в жовтні 2020 року в Центрі Української Спадщини на Союзівці в Кергонксоні, Ню-Йорк.

П’ятичленний Статутовий Комітет Головного Уряду, до якого входять Я. Тисяк (голова), Е. Щерба (котрий взяв участь через телеконференцію), Є. Осідач, А. Скиба, і Л. Вальчук – і Робоча група для Статуту УНСоюзу – в складі А. Шуля (голови, котрий не був присутній того дня), Ю. Симчика, Р. Лісович, О. Козяк і Р. Гадзевич – відбули спільне засідання по полудні в суботу, 2 листопада, відразу після закриття нарад Головного Уряду.

Обидві ці групи, які тепер творять Спільний Статутовий Комітет УНСоюзу, зустрінуться знов у понеділок, 18 листопада, щоб ’ясувати деталі щодо запропонованого нового статуту.

 

Переклав Лев Іваськів

Коментарі закриті.