31 жовтня, 2019

Вручено нагороди конкурсу Фундації УВУ

Проф. Володимир Сергійчук та голова Фундації УВУ Аскольд Лозинський з лавреатами конкурсу.

КИЇВ. – 15 жовтні у залі Ради вчених Київського державного університету ім. Тараса Шевченка відбулося урочисте надання премій Літературно-наукового конкурсу ім. Воляників-Швабінських Фундації Українського Вільного Університету (ФУВУ). Такий конкурс відбувається щорічно від 1999 року. Премії надаються за опубліковані праці попередного року з наміром нагородити творчість здібних авторів на науковій та літературній нивах і цим заохотити їх до дальшої творчої праці.

Цього року вручав премії голова ФУВУ Аскольд Лозинський у присутності професора університету Володимира Сергійчука.

Жюрі конкурсу в складі Марії Поліщук, Олі Кузишин-Воляник, Ігоря Мірчука та Ігоря Николюка працювало від 1 липня до 15 вересня цього року, розглядаючи праці в жанрах повісті, поезії, новелі та наукового есею, які були видані у 2018 році та надіслані до Фундації до 30 червня. Перші нагороди були надані Петрові Костюкові за науково-дослідницьку працю „Код ідентичности“ та Тетяні Коломійченко за роман „Убити зло”.

Три другі премії були надані Владиславові Сердюкові за збірник „Інгульський степ. Історія-краєзнавство-розповідь-джерела-спадщина”; Святославові Липовецькому за науково-дослідницьку працю „Меч „Щербець“ та українські ворота”; Миколі Посівничеві за біографічне дослідження „Степан Бандера”.

Дві треті премії були надані Ользі Яворській за повість „Неспалима смерека” та Любові Василів-Базюк за історичну повість „Новими стежками”.

Окремою грамотою відзначено Тараса Шмігера за працю „Перекладознавчий аналіз – теоретичні та прикладні аспекти: давня українська література сучасними українською та англійськими мовами”; Віктора Грабовського за роман „Любові не буває забагато”; Миколу Павленка за твори „Холодноярські тризуби, або Пригоди Якоба Штофне в Україні” та „Хочу спокою, світла, миру і добра”; Світлану Орел за працю „Ті, хто не хотів помирати мовчки”; Валентина Кожевнікова за працю „Сувора розмова про „язик і мову”.

А. Лозинський висловив признання учасникам конкурсу та закликав їх до дальшої творчої праці.

ФУВУ оголосила конкурс на 2020 рік за видання, які появилися чи ще появляться у 2019 році. Термін приймання праць закінчиться 30 червня 2020 року. Книжки слід надсилати на адресу: UFUF, 136 Second Ave., New York, NY 10003.

 

Фундація УВУ

Коментарі закриті.