27 липня, 2018

Благодійний концерт допоможе жіноцтву

Учасники концерту (зліва) Валерій Жмуд, Ернест Штейнберґ, Людмила Фесенко, Алекс Ґутмахер, Сергій Победінський. (Фото: Левко Хмельковський)

НЮ-ЙОРК. – Благодійний концерт клясичної вокальної музики „Дніпровський вальс“ відбувся 8 липня в Українському Народному Домі. Він був частиною Україно-американського благодійного проєкту „Незабутня Квітка“, метою якого є придбання рухомих мамографів для діягностування у жінок України раку молочної залози, від якого померла відома співачка Квітка Цісик. Рушій концерту – засновник проєкту Алекс Ґутмахер, який був ведучим на благодійному концерті.

А. Ґутмахер привітав численних гостей, зокрема Генерального консула України в Ню-Йорку Олексія Голубова, Почесну голову Союзу Українок Америки Ірену Куровицьку, настоятеля Української католицької церкви св. Юра о. Еміліяна Дороша та інших. 

Світлана Махно прочитала вітальні листи від Президента України Петра Порошенка, Міністра культури Євгена Нищука, колективу Вінницької швейної фабрики „Лілея“ з міста Хмільника Вінницької области, робітницю якої Валентину Горячук лікують після діягнози, визначеної з допомогою пересувного мамографа. Такі пересувні мамографи, придбані завдяки проєктові „Незабутня Квітка“, вже діють у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій областях.

Генеральний консул Олексій Голубов і Алекс Ґутмахер.

Генеральний консул Олексій Голубов і Алекс Ґутмахер.

З вітанням і подякою за піклування про українське жіноцтво виступив Генеральний консул України в Ню-Йорку О. Голубов, який сердечно привітав оперну співачку, заслужену артистку України Людмилу Фесенко, яка була зіркою благодійного концерту.

На благодійне свято прибула численна група гостей з Американської асоціяції ветеранів Другої світової війни, від яких звернулися з вітаннями і квітами до Л. Фесенко голова цієї асоціяції Борис Фельдман і Фіра Стукельман.

Солістка тричі виходила на сцену з трьома пісенними бльоками. Вона виконала твори Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Ігоря Шамо, інших українських копозиторів, арії з італійської оперної клясики, українські народні пісні. 

В дуеті і разом з солісткою виступали скрипаль-віртуоз Валерій Жмуд і гітарист Сергій Победінський. За роялем був професор Одеської консерваторії заслужений артист України Ернест Штейнберґ. Разом з артистами українські пісні співала уся заля. 

Громадська організація „Незабутня Квітка“ зі Львова прислала музичні записи і книги, які пропонувала гостям Галина Рідка. 

Допомогли провести благодійний концерт Федеральна Кредитова кооператива „Самопоміч“-Ню-Йорк, Юридична консультація Ілони Джамгарової, д-р Михайло Фулмес, ресторан „Веселка“ та інші благодійники. 

Коментарі закриті.