27 липня, 2018

Київський Патріярхат має нову церкву у США

Українська православна церква св. Михаїла. (Фото: Левко Хмельковський)

КАНАДЕНСІС, Пенсильванія. – 7 липня освячено Українську православну церкву св. Михаїла Київського Патріярхату. Храм спорудило у 1859 році Німецьке євангельське братство, потім у ньому правила Моравська церква. Затишну лісову садибу придбано повністю для Київського Патріяхату і настоятель парафії митрофорний протоєрей Адріян Бойко має надію створити тут перший у США чоловічий монастир Київського Патріярхату. Для цього є усі необхідні приміщення. 

Освятили престол і храм вісім священиків – оо. Мар’ян Чайківський, Адріян Бойко, Зиновій Жолобак, Григорій Цюман, Ярослав Яриш, Михайло Федорак, Олексій Гольчук, а Стефан Чопко прихав на свято зі Львова.

Гостями парафії були віруючі Білоруської автокефальної православної церкви Жировицької ікони Божої Матері в Гайленд Парку, Ню-Джерзі, на чолі з настоятелем З. Жолобаком, який виголосив проповідь про свято Різдва Івана Хрестителя і подарував церкві частинку мощів преподобного Луки, економа Печерського. 

Співав хор білоруської церкви на чолі з Якубом Сапежинським. Були також гості з Української православної церкви св. Андрія Первозваного з Савт-Бавнд-Бруку, Ню-Джерзі.

Настоятель о. Адріян Бойко розповів про ікони з Почаєва і Зарваниці, які прикрасили храм. Ікону Зарваницької Божої Матері він вишив сам з участю добровільних помічників. 

Свято закінчилося спільним обідом у церковній залі і на мальовничій гірській галявині, дуже схожої на карпатську полонину. 

Освятили престол і храм вісім священиків.

Освятили престол і храм вісім священиків.

Коментарі закриті.