19 жовтня, 2018

Берлін приєднався до акції 

БЕРЛІН. – 17 жовтня українці, які мешкають Берліні, провели акцію „Запалімо свічку пам’яті!“ до 85-их роковин Голодомору. Вона пройшла на Доротеа-Шлегель-плац, де влаштована українська фотовиставка „Діти у війні“ про дітей, які живуть поблизу лінії фронту.

Дітей, які не пережили сталінського Голодомору, згадували священослужителі, дипломати, активісти та громадяни. Всі по черзі прочитали 85 прізвищ дітей, від немовлят до 14-річних підлітків, які померли в лихі часи‚ і запалили 85 свічок.

Присутні також підписалися під відкритим листом на ім’я Федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра та Канцлера Німеччини Анґели Меркель із закликом визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Голова Центральної спілки українців Німеччини Людмила Млош відзначила, що в Берліні вшановують пам’ять жертв Голодомору вже 10 років поспіль. 

Активіст Олександр Снідалов також зауважив, що в Европі дуже небагато країн підтримують Україну в цьому, що европейські держави неохоче ставляться до питання визнання злочином подій 1932-1933 років. Але багато інших держав це вже зробили. 

Радник-посланик Посольства України в Німеччині Ірина Тибінка назвала символічним, що нинішня акція пам’яті жертв геноциду проходить на площі, наповненої спогадами про вбивства єврейських дітей, поряд з пам’ятником дітям-жертвам Голокосту. Присутні молилися за загиблих.

 

Коментарі закриті.