16 березня, 2018

Історична повість Лариси Плаван Левицької

У пресовому повідомленні видавництва „Trafford Publishing”  подано що повість зосереджується на сазі аристократичної німецької родини фон Штатенів, котра поселилися недалеко південносхіднього українського міста Маріюполя в околиці виноградарства званій „Вайнберґ”.

Третє покоління фон Штатенів народжується в розгарі большевицької революції. Родина втрачає майже все своє майно, а дальші події приневолюють вродливу 19-річну Ліду фон Штатен змінити своє прізвище щоб уникнути уваги комуністів та евентуально одружитися і мати дітей з концертмайстром Леонідом Леонтевом. Коли гітлерівці зайняли Україну, Леоніда забрано до Червоної Армії, де він пропав без вісти. Тепер Ліда мусить покладатися на поміч свого кузина щоб вижити в ті тяжкі часи, коли ґестапо тероризує невинних людей, а бурхливі події знов міняють її майбутнє. Доля закидає Ліду крізь Европу до Канади, де вона мусить пережити численні труднощі серед хаосу брутальної світової війни.

Авторка Лариса Плаван Левицька (дата світлини невідома) і обкладинка її книжки.

Авторка Лариса Плаван Левицька (дата світлини невідома) і обкладинка її книжки.

Книжку „Destiny” випустило видавництво „Trafford Publishing” у Блумінґтоні, Індіяна, під міжнароднім числом (IBSN) 978-1-4907-7297-4. Кошт книжки (в твердій оправі): 38.99 дол.; в м’якій оправі: 28.99 дол.; в електронній версії: 3.99 дол.

Авторка книжки, Л. Левицька народилася 1938 року в Маріюполі. Під час Другої світової війни її мати, котра походила з німецької аристократичної родини, мусіла з трирічною донькою Ларисою покидати Україну.

Л. Левицька провела дитинство в Німеччині, відтак проживала в Торонті, а більшість свого дорослого життя в Каліфорнії. В Торонті була членом Спілки Української Молоді (СУМ) в 1954-1955 роках, де танцювала в сумівському ансамблі українських народних танців. У 1960-1961 роках співала в хорі українського студентського клюбу.

В 1960-их роках Л. Левицька належала до Товариства Акторів Української Сцени при Українському Культурному Осередку в Лос-Анджелесі і виступала в драмі Тараса Шевченка „Назар Стодоля”. Вона студіювала драматичне мистецтво в Голівуді й виступала як акторка в театрі, телевізії та різних фільмах. У 1966 році провадила двомовну українську радіопрограму на станції KTYM в Інґелвуді, Каліфорнії.

Л. Левицька здобула професійне навчання в Канадській Національній Балетній Школі, Американській Академії Драматичного Мистецтва і Школі Моделювання ім. Волтера Торнтона. Це дало їй широкий досвід в ділянці виконавчих видів мистецтва. Вона виступала в канадському національному балеті.

Авторка розмовляє, читає та пише кількома мовами. У 1978 році вона заснувала в Сан-Франциско школу елеґантности та поведінки і моделювання, яку провадила 23 роки. Для авансування школи, вона створила свої власні реклями для газет і журналів. Також часто публічно виступала.

Обширні подорожуванна Л. Левицької по Европі, Мексико, США й Канаді надали їй глибоке вирозуміння людської поведінки.

Книжу „Destiny” можна набути безпосередньо від видавця на веб-сторінці www.trafford.com, а також на amazon.com. Книжка була нагороджена видавництвом Печаттю Літературної Досконалости. Рецензент видавництва Пітер М. Фицпатрик написав, що „це є зворушуюча та емоційна повість про реґіон, клясу та етнічну ідентичність яка майже зникла”.

Коментарі закриті.