19 жовтня, 2018

Єпископи УГКЦ відвідали Перемишль

Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. (Фото: Іван Вихор)

ПЕРЕМИШЛЬ. – 3-11 вересня у Львові відбувся Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) під головуванням Верховного Архиєпископа Святослава. 

Урочиста Архиєрейська Літургія була відслужена в Перемиському катедральному соборі св. Івана Хрестителя 9 вересня в соборі св. Івана Хрестителя. Митрополит Перемишльсько-Варшавський Євген (Попович) привітав членів Синоду, а також Архиєпископа Сальваторе Пенакіо, Апостольського нунція в Польщі, та єпископів Польської Єпископської Конференції. 

Про історію Перемишльської єпархії говорив Патріярх Святослав‚ який наголошував, що 325 років тому Перемишльський єпископ Інокентій Винницький зблизив вірних з столицею в Римі. А Божа любов завжди веде до єдности. Ця єпархія дала Церкві і народові творця національного гимну Михайла Вербицького‚ пережила час знищення, переслідування, мучеництва, тому сьогоднішнє свято означає воскресіння Перемишльської митрополії. 

Владики завітали на міське кладовище Перемишля, де поховані єпископи, отці-крилошани та визначні душпастирі цієї єпархії‚ загалом понад 100 священиків УГКЦ. 

Святкування 325-річчя єпархії в Перемишлі показало 11 вересня Польске телебачення у спеціяльній програмі. 

Коментарі закриті.