12 липня, 2019

Єпархія св. Миколая розпочала Капітальну кампанію

Під час інсталяції комітету, що здійснює нагляд над кампанією збирання фондів у церкві св. Миколая.

ЧИКАҐО. – Українська католицька єпархія св. Миколая розпочала збір фондів на відновлення 112-річної катедри св. Миколая, в основному для капітального ремонту куполів і даху, а також заснування довготривалого фонду для підтримки всіх парафій та місій, що належать до єпархії. У такий спосіб буде забезпечено довготривалу  життєздатність єпархії та продовження навчання священиків, дияконів та мирян. 

Єпархія об’єднує 47 парафій, місій та монастирів від штату Мишиґен аж до Каліфорнії та Аляски.

Українська католицька церква св. Миколая в Чикаґо. (Фото: Архів Епархії св. Миколая)

Фінансовою ціллю Капітальної кампанії є сума 3.65 млн. дол. Єпархія оголосила про офіційний початок кампанії 12 травня, у День Матері, щоб підкреслити важливість катедри як матірної церкви українсько-американської громади в Чикаґо й усій єпархії св. Миколая.
Ця подія розпочалася Літургією, після якої організатори Капітальної кампанії  представили її головну ціль, розклад і плян.

Два роки тому Владика Венедикт Алексійчук був призначений  п’ятим єпископом єпархії і почав енерґійно працювати над забезпеченням духовних потреб парафіян і єпархії.

Одним з найперших завдань було створення комітету, що здійснює  нагляд над кампанією збирання фондів. Цей комітет працював цілий рік, проводячи опитування духовенства та вірних на території єпархії,  працюючи над створенням бази даних вірних усієї єпархії  і розвиваючи способи та процеси ефективної адміністрації кампанії. 

Українська католицька церква св. Миколая в Чикаґо. (Фото: Архів Епархії св. Миколая)

До комітету увійшли Марта Бородайко, Орися Драгомирецька, Марта Фуоко, Лев Голубець, Оксана Яцків, Гриць Караван, Віталій Кокор, Наталка Кокорудз, Юлія Комар, Оксана Кузьма, Юрій Матвіїшин, д-р Юрій Мельник, Христина Мусій, Леся Палцан, Роксоляна Полюхович, Нестор Попович, д-р Андрій Ріпецький, Люба Скуб’як, Олег Скуб’як та Ігор Терлецький. Головою комітету був призначений О. Скуб’як – довголітній член катедральної парафії св. Миколая і організатор великої збірки фондів „Centennial Campagn 2008“, коли успішно зібрали понад 1 млн. дол. для відновлення інфраструктури катедри св. Миколая. Згодом було призначено директора відділу розвитку Єпархії Сергія Михалюка, досвідченого професіонала із збирання фондів та члена парафії св. Йосифа в Чикаґо. 

Для професійних консультацій й успішного проведення кампанії  запрошено Steier Group з міста Омага, Небраска. Бриджет Клостерман з Steier Group виконує обов’язки менеджера Капітальної кампанії.

Коментарі закриті.