12 липня, 2019

В Академії св. Юра показали виставу 

Фінал вистави „Баба Яга“ в Академії св. Юра. (Фото: Ірена Савіяно)

НЮ-ЙОРК. – 30 травня понад 100 гостей прийшли на прем’єру казки „Баба Яга“, представлену Академією св. Юра. Вистава була адаптацією на сучасний лад давньої української казки про дівчину Калину (Анна Овдій), яку зла мачуха (Precious Mann) послала з майже неможливим для виконання завданням до відьми Баби Яги (Каріна Солом’яна). По дорозі Калина знайомиться з досить незвичайними істотами і допомагає їм, знаходить в них хороших друзів, які потім рятують її від Баби Яги. Клясична історія перемоги добра над злом.

У виставі брали участь понад 25 студентів: актори та ті, що працювали поза сценою. Деякі старанно працювали протягом всього навчального року, відвідували щотижневі збори та репетиції, створюючи макіяж і зачіски для кожного з персонажів, будуючи складні декорації для сцени. 

Продюсером вистави виступив директор Академії св. Юра Андрій Стасів, який забезпечив фінансування та послуги пофесійної компанії „IKO Productions“ з освітлення та озвучування. Виставу написала і керувала нею Ліза Донован, викладач соціяльних дисциплін та керівник драматичного клюбу. Забезпечили успіх вистави також учителька Ірина Чуян, яка розробила та створила вручну всі костюми, та д-р Кімберлі Галверсон, викладач математики, яка допомагала проєктувати та будувати декорації для сцени.

Хоча показана історія є українською народною казкою, але вистава була англійською, та й не всі учасники є українцями. Серед акторів та сценічних працівників були й афроамериканці, латиноси та азіяти. Після вистави хор академії виконав чотири пісні українською мовою, включаючи „Виростеш ти, сину“ і „Червону руту“.

Серед глядачів були спеціяльно запрошені гості: президент Федеральної Кредитової Кооперативи „Самопоміч“ Ню-Йорк Богдан Курчак, колишній президент Світового Конґресу Українців та Українського Конґресового Комітету Америки, теперішній член правління Академії св. Юра Аскольд Лозинський, а також парох Української католицької церкви св. Юра о. Еміліян Дорош.

 

Коментарі закриті.