29 вересня, 2022

Японія запровадила санкції

ТОКІО. –  26 вересня Японія запровадила санкції щодо 21-ої російської організації та заборонила експортувати до Росії товари та матеріяли, пов’язані з хемічною зброєю. Японія висловила глибоке занепокоєння через можливість застосування ядерної зброї під час війни в Україні. 

Серед організацій, що потрапили під санкції: 46-ий Центральний науково-дослідний інститут Міноборони Росії, Інститут теоретичної та експериментальної фізики ім. А. І. Аліханова Національного дослідницького центру „Курчатівський інститут“, Арзамаське науково-виробниче підприємство „Темп-Авіа“, Автоматизована система торгів державного оборонного замовлення. 

Після початку повномаштабного військового вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Японія запровадила санкції проти Володимира Путіна, вищих посадових осіб країни та їхніх родичів, банків та підприємств, а також позбавила Росію статусу найбільшого сприяння торгівлі. Водночас Токіо оголосив, що надаватиме військову та гуманітарну допомогу Україні. Росія внесла Японію до списку „недружніх країн“ і заявила, що виходить із діялогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльности на Південних Курилах, а також бльокує продовження статусу Японії як партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва з секторального діялогу. 

 

Коментарі закриті.