24 листопада, 2017

Шукаю свого стрия

Мене звати Тетяна‚ я проживаю у Івано-Франківську. Я читаю вашу газету, на жаль‚ тільки з архіву. Та все ж цікаво читати оцінку події‚ які у нас відбуваються‚ не тими‚ хто тут живе. Я намагаюсь розшукати рідного брата свого батька – Костишина Ярослава. Він разом із своєю мамою Костишин Тетяною проживав в Ню-Йорку. Бабця померли в 1986 році, а доля стрийка невідома, так само невідомо мені‚ як вони опинилися в США. Знаю лише‚ що це сталося в роки Другої світової війни.

Батькові вже 78 років і дуже хотілося б‚ щоб брати зустрілися ще раз. Я не знаю‚ як склалася доля Ярослава. Так ми його звемо, бо кілька років тому я розшукала‚ де бабця похована і хто оплатив похоронні послуги, то його назвали Джеромі. До речі‚ розшукувала з допомогою вашої газети, бо в архіві за 1986 рік знайшла число телефону похоронного бюро, подзвонила‚ відповів чоловік англійською моою, але сказав‚ що розуміє українську мову, дав інше число телефону і так десь за восьмим числом я знайшла ту церкву‚ де був похорон.

Ярослав народився в селі Загвіздя Станіславської области, тепер Івано-Франківської. Він молодший за мого батька. Бабця писала листи, допомагала моїм батькам‚ а у 1970-их роках тато відвідав її в Стетен-Айленді. Тато казав‚ що його брат українською мовою не розмовляє. У 1990-их роках був лист від дружини Ярослава англійською мовою, якої ми не знали, то ходив тато перекладати того листа. Добрі люди донесли про це і татові погрожували. Листа тато знищив, тому не залишилась остання адреса.

Мене назвали Тетяною на честь бабусі, одружена, двоє діток, з чоловіком ми уже на пенсії. Чоловік з родини переселенців з Лемківщини. Мій телефон: 380-99- 216-4718. Електронна пошта: [email protected].

Івано-Франківськ

Коментарі закриті.