23 грудня, 2016

Храм св. Андрія Первозваного запросив на свято 

У храмі Архиєпископа-номіната Даниїла вітали діти. (Фото: Левко Хмельковський)

САВТ-БАВНД-БРУК‚ Ню-Джерзі. – 11 грудня громада Української православної церкви-пам’ятника св. Андрія Первозваного відзначила храмове свято. Це один з головних православних храмів у США. Поруч з ним міститься Консисторія Української Православної Церкви США, Семінарія св. Софії, Школа українознавства, Культурний центр, бібліотека, пам’ятники Княгині Ользі і Митрополитові Василеві Липківському.

Церкву-монумент спорудили в пам’ять про Голодомор в Україні за проєктом архітектора з Канади Юрія Кодака. Освячено її 10 жовтня 1965 року. У крипті храму похований Патріярх Мстислав Скрипник, а навколо розкинувся великий цвинтар, де є понад 6,000 могил‚ зокрема відомих українських діячів.

Свято розпочалося з урочистої зустрічі Архиєпископа Даниїла Зелінського, якого вітали квітами учні Школи українознавства разом з директором Галиною Маринець, настоятель храму протоєрей о. Юрій Сівко, голова Сестрицтва св. Марії Леся Сівко, голова церковної ради Дмитро Козлюк. Архиєпископ Даниїл при зустрічі виголосив вітальну промову. Була відслужена Архиєрейська Літургія, в кінці якої відбулося висвячення у диякони молодого іподиякона Івана Чопка з Бразилії. Виголошуючи проповідь про значення любови у сучасному тривожному світі Архиєпископ Даниїл за звичаєм промовляв серед церковної залі.

Опісля усі перейшли в будинок сестрицтва, де відбувся святковий обід, під час якого на сцені співали і читали вірші учні Школи українознавства‚ виступ яких підготувала вчителька Ярослава Данищук.

Зенко Галькович, фінансовий директор Української Національної Федеральної Кредитової Спілки в Ню-Йорку, вручив Сестрицтву грошовий дарунок.

Коментарі закриті.