6 січня, 2022

Хода на честь Степана Бандери

Смолоскипна хода в Черкасах до річниці народження Степана Бандери. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – На честь 113-ої річниці від дня народження Степана Бандери 1 січня відбувся марш зі смолоскипами та прапорами бульваром Шевченка.

На площі Богдана Хмельницького зібралося близько сотні людей. У руках тримали плякати з написами „Батько наш Бандера“, а також синьо-жовті та червоно-чорні прапори. Ходою вигукували гасла „Слава Україні! Героям слава!“, „Шухевич, Бандера – герої України“, „Одна, єдина, соборна Україна“, співали Гимн України та пісню „Батько наш – Бандера, Україна – мати!“.

Промовляє Дмитро Кухар­чук.

Учасники маршу також дякували українським військовим та ветеранам війни на Донбасі.

Працівники патрульної поліції супроводжували колону та, для забезпечення її руху, обмежили рух автомобілів на кількох головних вулицях Черкас.

Біля пам’ятника Борцям за волю України учасники маршу висловили свої думки щодо необхідности проведення такого маршу.

Провідник Черкаського осередку Національного Корпусу Дмитро Кухарчук зазначив, що кінцеву точку маршу обрано не випадково: „Сьогодні ми маємо чергові виклики. Ми не даремно зібрались біля пам’ятника Борцям за волю України, оскільки тут вшановані борці за волю різних епох. Ми маємо стати ще однією епохою, ми маємо бути борцями 2022 року. Вся відповідальність наразі лежить виключно на нас. Ми маємо брати весь тягар на себе“.

Черкащанка Тетяна Діденко додала: „На сьогодні ми чуємо, що Росія не полишає імперських амбіцій щодо України. У 2014 році була єдність, були черги перед військовими комісаріятами. Тому наголошую, що тільки в єдності наша сила“.

Коментарі закриті.