17 листопада, 2022

У Херсоні піднесли Державний прапор України

Президент України Володимир Зеленський у звільненому Херсоні. (Фото: Пресслужба Президента України)

ХЕРСОН. – 14 листопада під час робочої поїздки до деокупованого Херсона Президент України Воло­димир Зеленський узяв участь у церемонії підняття Державного прапора на центральній площі міста. Він подякував українським військовим, які брали участь у звільненні Херсон­щини, і зазначив, що для нього честь бути сьогодні разом із ними в українському Херсоні.

Водночас В. Зеленський зауважив, що російські війська залишили на Херсонщині велику кількість зруйнованих будинків та інших споруд, пошкоджені комунікації, розстріляні автомобілі:

„Це те, що наробила Російська федерація в нашій державі, показала всьому світові, що вона може вбивати. Але всі ми, наші Збройні сили, наша Нацґвардія, розвідка показали, що вбити Україну неможливо“.

В. Зеленський й усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув заради звільнення Херсонщини.

Біля будівлі Херсонської обласної державної адміністрації було урочисто піднято Державний прапор України. Пролунав Державний гимн.

В. Зеленський поспілкувався з жителями Херсона, які впродовж довгих місяців окупації демонстрували стійкість і вірили в повернення України. Під час зустрічі з журналістами Президент закликав їх розповісти всьому світові про те, як херсонці жили в окупації. В Херсоні тривають роботи з відновлення електропостачання та ліній зв’язку.

 

Коментарі закриті.