27 жовтня, 2017

У Портлянді відбувся український фестиваль 

Сопілкар Джон-Нестор Видиш. (Фото: Богдан Ліський)

ПОРТЛЯНД, Ореґон. – Український фестиваль „Український ярмарок“ відбувся у Blue Lake Regional Park у містечку Фервю біля Портлянду 23-24 вересня. Організатори фестивалю Українсько-американське культурне товариство Ореґону і інформаційно-розважальний журнал „Канон“, який виходить в Портлянді і розповсуджується безплатно у Портлянді та Ванкувері.

У парку було розміщено близько 30 наметів з стійками і експонатами та велика сцена. На стійках відвідувачі фестивалю могли купити страви української національної кухні або отримати інформацію про послуги різних українських і американських установ.

Фестиваль відкрито у присутності сенаторки штату Ореґон Лорі Монес Андерсон співом гимнів США та України та благословінням настоятеля Української православної церкви св. Івана Хрестителя в Портлянді о. Володимира Зінчишина.

Виступив музикант, композитор, винахідник і новатор на електробандурі Валентин Лисенко, який виконував авторські та інші композиції. Дарка Конопад-Стебілка на акордеоні і Мирослав Стебілка на гітарі виконували українські народні, естрадні і патріотичні пісні.

Джон-Нестор Видиш, сопілкар, американець українського походження, грав на сопілці. Антон Копитін, співак з Донецька, переможець музичного проєкту „Голос України-5“ співав українською та англійською мовами.

Співав Михайло Бандоровський з Казахстану, грав дует „Галант“. Пізніше співали родина Григор’євих, Наталя і Ангелина Єфремчук, Женя і Міла Волосевичі.

Другого дня фестивалю представник Консульства України в Сієтлі Андрій Нагорний прочитав вітального листа від почесного консула України в штатах Вашінґтон і Ореґон Валерія Голобородька.

Відбулися спортивні змагання і льотерія.

Фестиваль організували Юрій Боєчко, Ігор Левків, Олександер Москаль, Тетяна Тердал і Ігор Амброзак. Програму вели Ірина Елліс та А. Копитін. На фестивалі побували українці всіх віроісповідань, представники нової і старої еміґрації. Була це нагода для плекання рідної культури і нових знайомств.

Частина парку‚ де відбувався фестиваль.

Частина парку‚ де відбувався фестиваль.

Коментарі закриті.