17 листопада, 2022

У Лаврі прославляли Росію

КИЇВ. – Міністер культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреаґував на оприлюднене відео, на якому нібито під час богослужіння у Києво-Печерській лаврі співали пісню про „матушку-Русь“. „Щодо відео з Лаври, оприлюдненого о. Михайлом Омеляном з ПЦУ, на звернення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті вже працюють Націо­нальна поліція України та Служба безпеки України“, – написав він. У Службі безпеки України повідомили, що вже вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської лаври.

Священика Києво-Печерської лаври, який проводив молебень, під час якої співали пісні про Росію, відсторонили від проведення богослужінь, повідомив лаврський архімандрит Полікарп. Пісню співала група активістів, які зібралися на богослужіння. Священик у цей час нібито був зайнятий помазанням людей і не чув, що співають. У Лаврі заявили, що найближчим часом проведуть духовний собор, який цю ситуацію розгляне і вирішить питання покарання.

Архімандрит запевнив, що у Лаврі в усіх молитвах поминають українську владу і українське воїнство, щоб „Господь захистив їх і укріпив їх відвоювати нашу свободу“.

Тим часом СБУ продовжує виявляти у керівництві УПЦ (донедавна Московського патріярхату) єпископів з проросійськими поглядами та знаходити у них проросійські матеріяли.

Коментарі закриті.