12 листопада, 2020

УКУ визнано найкращим у сфері інформаційних технологій

Студенти Українського Католицького Університету. (Фото: Лесик Урбан)

ЛЬВІВ. – 5 жовтня аналітики спільноти українських програмістів „DOU” оприлюднили рейтинґ найкращих вищих шкіл для розвитку галузі інформаційних технологій (ІТ) в Україні. Український Католицький Університет (УКУ), а саме Факультет прикладних наук посів перше місце серед усіх закладів вищої освіти в Україні.

DOU (developers.org.ua) – це українська плятформа розробників програмного забезпечення, створена для розповсюдження новин, аналітичних статей та свіжої інформації, пов’язаної з інформаційними технологіями.

Цього року рейтинґ будувався на результатах вступної кампанії 2020 року, за яким УКУ отримав 189.15 точки за середньозваженим показником заяв на IT-спеціяльності.

В минулі роки рейтинґ DOU базувався на опитуваннях студентів та випускників університетів, які працюють в ІТ-сфері щодо якости освіти у їхніх вищих школах. Цьогоріч аналітики вираховували рейтинґ кожного університету, що має IT та дотичні спеціяльності на основі даних з Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Дослідники зосереджувалися на показниках рівня підготовки абітурієнтів і популярности спеціяльностей, використовуючи середній конкурсний бал на спеціяльність, „зважений” на частку заявок на неї у виші.

У рейтинґ DOU потрапили університети, які отримали не менше 200 заявок на IT-спеціяльності. УКУ таким чином очолив список з 82 вищих навчальних закладів України.

У 2019 році УКУ розділив перше місце з Національним університетом „Києво-Могилянська академія”, а в цілому плятформа DOU складає аналогічні рейтинґи уже четвертий рік поспіль.

„Нам надзвичайно приємно бути в колі поважних українських університетів і, думаю, всім нам варто пробувати сили йти на глибоку міжнародну воду. Рейтинґ за вступними балами – це лише один вимір якости, який легко обчислити. Але є багато вимірів якости, які важко виміряти, але які є насправді більш важливими і які ми стараємось розвивати в УКУ. Я щиро дякую команді, викладачам за віддану працю і нашим партнерам, студентам, абітурієнтам та їх батькам за велику довіру до нашого університету”, – коментує цьогорічний рейтинґ декан факультету прикладних наук Ярослав Притула.

Коментарі закриті.