6 жовтня, 2022

Українці підтримують вступ до НАТО

КИЇВ. – 30 вересня Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Київ подає заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. 

Абсолютна більшість українців підтримує вступ України до НАТО і Европейського союзу, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою „Рейтинґ“ і оприлюдненого 3 жовтня. 86 відс. опитаних підтримали б вступ України до Евросоюзу в разі проведення референдуму (проти – 3 відс., не проголосували б – 7 відс.). Підтримка вступу до ЕС одностайна серед представників усіх реґіонів і вікових груп, кажуть соціологи. 

Підтримка вступу до НАТО – найвища за історію спостережень: на референдумі цю ініціятиву підтримали б 83 відс., проти – 4 відс., не проголосували б 9 відс. На відміну від вступу до ЕС, вступ до НАТО дещо обережніше сприймається жителями сходу країни (17 відс. не прийшли б на голосування). Опитування проводили 1-2 жовтня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.

 

Коментарі закриті.