24 грудня, 2020

Українські скавти передали Вифлеємський вогонь миру

Українські скавти передають Вифлеємський вогонь. (Фото: pomisna.info)

КИЇВ. – 16 грудня Національна організація скавтів України передала Вифлеємський вогонь миру в академічний храм святого апостола і євангелиста Івана Богослова. Духовенст­во разом із молоддю помолилися за те, щоб у наших серцях завжди панувало добро і милосердя, а душу наповнювали віра, надія та любов.

Вогонь отримав намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого мо­настиря архиєпископ Вишго­родський Агапіт. За його словами, Вифлеємський вогонь – знак благословення і Божої благодаті. „Господь прийшов у цей світ для того, щоб дарувати мир усім нам. І саме мир, на сьогодні, є дуже актуальним для кожного з нас, бо ми живемо в складний, непростий час. Тож напередодні новорічних і різдвяних свят, які бажаємо відзначати під мирним небом, ми хочемо бачити наших рідних здоровими та в благополуччі. Саме заради цього ви проводите щороку цю акцію: за допомогою Вифлеємського вогню – світла миру – проповідувати мир, любов до Бога і єднати всіх навколо нашого Спаси­теля, бо Він є Джерелом миру для кожної людини й для всього світу“, – промовив до скавтів архиєрей.

Скавти та благочинний академічного храму протоєрей Павло Мель­ник віднесли Вифлеємський вогонь у лямпадах до меморіялу „Стіна пам’яті полеглих за Україну“.

 

Пресслужба Київської Митрополії
Православної Церкви України

Коментарі закриті.