5 січня, 2023

Україна продовжує стримувати ворога

Головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний підбив підсумки 2022 року. Сьогодні Україна продовжує стримувати ворога на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3,786 км, у тому числі активна лінія фронту з аґресором складає 1,500 кілометрів. ЗСУ звільнили 40 відс. захоплених після 24 лютого 2022 року територій та 28 відс. від усіх захоплених Росією територій.

В окупованій Макіївці Донецької області у новорічну ніч було знищено близько 400 окупантів, ще близько 300 поранено. Міністерство оборони Росії визнало факт атаки, але заявляє, що втрати – лише 63 окупанта.

Під час масованої атаки дронів на новорічні свята протиповітряна оборона України знищила 84 дрони, усі запущені Росією. З вересня 2022 року Сили оборони знищили майже 500 ворожих дронів.

Українські військові встановили державний прапор на дніпровському острові Великий Потьомкінський у Херсонській області.

Найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ, де ворог намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони стримують ворожий наступ. ЗСУ надійно тримають оборонні рубежі на Запорізькому напрямку і докладають зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсона. Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь повністю контрольована.

Траса Кремінна-Сватове перебуває під вогневою контролею українських захисників, і тепер логістика окупантів значно ускладнилась. На напрямку Кремінна-Сватове українські військові знищили два російських склади боєприпасів та склад паливо-мастильних матеріялів.

У районі населеного пункту Чулаківка Херсон­ської області російські загарбники зазнали значних втрат. Нині підтверджено, що внаслідок вогневого ураженням підрозділами Сил оборони України 31 грудня було ліквідовано та поранено близько 500 окупантів.

За оцінками воєнної розвідки України, росіяни намагатимуться продовжувати наступальні дії. На жодному з напрямків їм не вдалося досягти мети. Вони розуміють, що програють, але завершення війни не плянують.

Французькі журналісти під час прямої трансляції для телеканалу TMC стали свідками ракетного удару по Краматорську. Жур­наліс­ти Поль Ґасньє, Елоїз Ґреґуар і Тео Пальфраї не постраждали, але, за їхніми словами, були дуже налякані.

Коментарі закриті.