23 червня, 2022

Україна побачила „Українське село“

Розповідає Броніслава Скорупська.

На початку червня в „Українському селі“, у Сомерсеті, Ню-Джерзі, побувала знімальна група телеканалу „Україна“. Це провідний загальнонаціональний телеканал, орієнтований на широку авдиторію. В етері телеканалу представлено інформаційні програми, соціяльні відеозустрічі, серіяли, розважальні проєкти, футбольні трансляції. Журналіст Юрій Гула і оператор Руслан Кузьгов зняли дві документальні стрічки для цього каналу, які були негайно показані в Україні. 

Руслан Кузьгов фільмує Софійку і Марту Муртазиних.

Перший фільм розповів про дев’яти-річну Софійку Муртазин, яка виготовила багато саморобних плакет з жовто-синім відбитком своєї долоні і закликом допомагати  Україні. На заклик відгукнулися у школі, де вчиться дівчинка, в селі, багатьох громадах. Про це розповіли директорка школи і керівниця кляси, мешканці села, інші співрозмовники телевізійників. Софійка показала як вона з підтримкою мами Марти виготовляє плакети. Вона зібрала майже 15 тисяч долярів, за які було придбано і доставлено на фронт військове спорядження, вкрай потрібне воїнам.

Гості з Києва на городі у Олександра Демка.

Другий фільм розповів про село, в якому проживають 60 виключно українських родин. Телевізійники побували в клубі, який став осередком збору спорядження для українського війська. Важко українцеві уявити сільське життя без огірка чи петрушки з власного городу. Такі городи мають мешканці села і лікар Олександр Демко показав гостям з Києва свій город. Побували гості у квартирі однієї з найстарших мешканок Броніслави Скорупської, яка розповіла про свій нелегкий шлях з Полісся до Америки, добродійну допомогу Острозькій академії, висловила надію на міжнародну підтримку України у війні з Росією.

Коментарі закриті.