23 червня, 2022

Засновано стипендійний фонд ім. Артемія Димида

Артемій Димид

ЛЬВІВ. – З ініціятиви сім’ї загиблого воїна Артемія Димида Український католицький університет (УКУ) започаткував стипендійний фонд ім. Артемія Димида. Стипендію в університеті надаватимуть пластунам, які вступатимуть на бакалаврські та маґістерські програми УКУ. Фонд створено у співпраці з національною скавтською організацією „Пласт“ та брендом українського одягу „Авіяція Галичини“. 

Парастас за А. Димидом відбувся 20 червня  у Гарнізонному храмі Петра і Павла. 27-річний А. Димид загинув 18 червня 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів. Його накрило мінометним вогнем коло Донецька.

Артемій – син о. Михайла Димида, першого ректора УКУ, капеляна Майдану, та Іванки Крип‘якевич-Димид, відомої іконописиці. Правнук історика Івана Крип’якевича та священика й скрипаля Артемія Цегель-ського, що сім років провів на засланні в Сибіру.

„Я від усієї нашої Церкви складаю щире співчуття о. Михайлові, добродійці Іванні та всій родині Димидів і Крип’якевичів із приводу цієї великої втрати. Це священиче подружжя, зокрема його біль у теперішніх обста-винах України, – це ікона нашої Церк-ви, яка є осердям служіння своєму народові і несе тягарі, болі та страждання українського народу, його молоді“, – написав на своїй сторінці Глава УГКЦ, Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав Шев-чук. 

За словами проректорки УКУ Наталки Климовської, спільна ціль – зібрати 75 тис. дол. у сталий фонд, який дозволить генерувати стипендію ім. А. Димида та відповідно покривати витрати на навчання студента чи студентки в університеті щороку. 

 

Коментарі закриті.