9 червня, 2017

Україна не може не сподобатися

Цього року‚ від 7 до 12 травня‚ у столиці України відбувався пісенний конкурс Евробачення – вже 62-ий з черги. У ньому взяли участь представники 43 країн. Право проводити в себе цей популярний конкурс Україна отримала завдяки минулорічній перемозі української співачки Джамали у Стокгольмі. Крім Києва‚ готові були надати відповідні сцени Дніпро‚ Львів‚ Одеса‚ Харків та Херсон‚ тобто Україна виявилася на дуже високому організаційному рівні. Уряд‚ київська міська влада‚ недержавні та приватні ініціятиви зробили все‚ аби світ побачив Уккраїну в найкращому світлі. На Евробачення українська держава виділила 450 млн. грн.‚ ще 165 млн. грн. – столична влада‚ плюс 240 млн. грн. – від спонзорів і продажу квитків. Евробачення‚ як відомо‚ не є прибутковим конкурсом‚ це інвестиція в міжнародний образ країни.

Тож самозрозуміло‚ що тисячі гостей їхали в ті дні в Україну не лише задля того‚ щоб послухати пісні‚ але й щоб ближче ознайомитися з країною‚ скласти чіткіше уявлення про її народ‚ національну культуру‚ про міста і села‚ зокрема й особливо – про столицю. І Київ не розчарував гостей.

Як засвідчують опитування‚ проведені Інститутом світової політики в середовищі гостей Евробачення‚ у відповідях переважала – на рівні 92 відс. опитаних! – позитивна рефлексія: „Україна – це країна‚ в яку хочеться повернутся ще раз“. І такою була відповідь з уст німців‚ італійців‚ французів‚ еспанців‚ тобто мешканців країн‚ котрі випереджають Україну за рівнем економічного розвитку. Це при тому‚ що певна частина гостей їхала в Україну з острахом через війну на Донбасі.

Певна річ‚ враження від України були б ще кращі‚ якби не кепські дороги і все ще недосконала сфера послуг‚ зокрема у громадському транспорті‚ однак‚ самі українці викликають щире захоплення свою природною гостинністю‚ добротою‚ готовністю допомогти іншому.

Окрім приємних контактів з українцями‚ багатьох гостей полонила краса київської архітектури‚ неповторні дніпровські краєвиди а також‚ звісно‚ смачна і дешева‚ в порівнянні з столицями Західньої Европи‚ їжа. Міжнародну популярність переконливо підтвердли українські вареники.

Веб-сторінка аворитетного американського телеканалу „CNN“ радила гостям Евробачення відвідати не лише Київ: „Нещодавні політичні, територіяльні та економічні складнощі навряд чи додали блиску зображенню цієї пострадянської країни, яка намагається знайти себе на стику впливів Росії і Західньої Европи. І тим не менше, в Україні туристам є на що подивитися і де побувати. І якщо в деякі реґіони країни краще не їхати через конфлікт з сепаратистами, то інша велика частина країни відкрита. Міста, де вирує життя, стародавні замки, неймовірно красива глибинка, різноманітність пейзажів і дружелюбність місцевого населення – все це робить Україну неповторним туристичним напрямком“.

Це об’єктивна думка. Україна не може не сподобатися своїм гостям.

Коментарі закриті.