10 березня, 2022

Бронежилети з Кропивницького

Максим Березкін у новому бронежилеті. (Фото з мережі ФБ)

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – 4 березня у обласній військовій адміністрації разом із місцевими підприємцями обговорено питання виготовлення бронежилетів для потреб батальйону територіяльної оборони. І вже 7 березня  перший бронежилет пройшов офіційні випробування.

Співголова комісії, яка займалася втіленням проєкту, підприємець Максим Березкін розповів: „Ми розпочали із пошуку потужностей та швидкої закупівлі матеріялів – спеціяльного металу і тканини. На себе я взяв закупівлю тканини на тисячу бронежилетів. 7 березня в науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі відбувся офіційний відстріл бронепластин, який показав, що наші бронежилети належать до четвертого рівня захисту“.

До виробництва бронежилетів долучилися колективи швейної фабрики „Зорянка“ та швейного підприємства „Куртаж“, керівництво та співробітники заводів „Ельворті“, „Гідросила“, „Червона зірка“. Кро­пивницькі бронежилети отримали назву „Береза-1“.

М. Березкін за власні кошти закупив додатково 500 бронежилетів закордонного виробництва, які також будуть спрямовані на забезпечення територіяльної оборони Кіровоградщини.

Коментарі закриті.