22 грудня, 2017

Сьогодні ми не є одні, з нами Бог!

„З Різдвом Христовим“. Видавець „Літопис УПА“.

Різдвяне послання Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України до улюблених священослужителів та вірних Української Православної Церкви поза межами України і на її рідних землях. 

Христос Рождається!

З ласки Божої ми знову в цьому році сподобились святкувати велику тайну нашої віри – народження Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа, що „для нас, людей і ради нашого спасіння зійшов з небес і воплотився від Духа Святого і Марії Діви і став чоловіком“ (Символ віри). Все творіння чекало на прихід у світ Спасителя, який визволить від гріха і смерти людський рід, примирить людину з Богом.

Сьогодні людство, яке було в темряві, царстві гріха, смерти і відчаї сповнились новою радістю „яка не бувала“.

Сьогодні сповнились пророцтва старозавітніх пророків про Спасителя і Месію: „Ось Діва в утробі прийме і народить Сина і дадуть Йому ім’я Еммануїл, що означає: „з нами Бог“ (Іс. 7:14), бо визволення послав Господь народу Своєму (Псалом 110:9), бо спасіння людського роду не могло здійснитись людськими силами, для цього потрібно було пришестя у світ Бога.

Сьогодні серце кожної віруючої людини переповнене великою радістю, тому що народився Спаситель, що прийшов у світ віддати Себе за нас.

Сьогодні народжується в Вифлеємі Юдейському той, якому одному під силу здійснити спасіння всього людства, очистити нас від гріхів і перемогти смерть.

Сьогодні Він народжується в бідному вертепі, бо серед людей Йому не найшлось місця.

Сьогодні предвічний Бог являється у світ, народжується як мале Дитятко ради нашого спасіння.

Сьогодні Спаситель народжується від Діви Марії, щоб принести нам неземну духовну радість Боговтілення, Господь стає як один з нас, стає у всьому подібний нам крім гріха.

Бог предвічний народився!
Прийшов днесь із небес,
Щоб спасти люд свій весь,
І утішився.

Сьогодні Син Божий стає Сином людським, приймає людську плоть через Втілення, в особі Новонародженого Христа людська і божественна природа з’єднуються незлитно, нероздільно, незмінно і нерозлучно.

Сьогодні в особі Новонародженого Христа Спасителя Бог принижується, як пише апостол Павло: „принизив Себе Самого, прийнявши образ раба, зробившись подібним до людей, і з вигляду став як чоловік“ (Флп 2:7).

Сьогодні Бог сходить на землю, щоб дарувати нам можливість обожнення через Божу благодать, щоб наші тіла стали храмами Святого Духа.

Сьогодні Бог принижується, щоб ми мали можливість підвищитись, стати дітьми Божими по благодаті.

Сьогодні Вифлеємська зірка освітлює всю землю світлом великої Божої ласки. Сьогодні небо з землею в ангельському співі викликує: „Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління“.

Сьогодні небо примиряється з землею, людина з Богом через народження Сина Божого.

Сьогодні, коли радіють на небесах ангели і нічна темрява землі наповнюється світлом Вифлеємської зірки, направимо наші серця і молитви до Вифлеємської печери, щоб отримати благословення від Новонародженого Христа Спасителя. Відкриймо Новонародженому Спасителю наші серця, щоб вони стали тим місцем, в якому Він народиться і буде перебувати. Нехай маленький Ісус благословить вас, наповнить благодаттю, спокоєм, надією і духовною радістю, зміцнить вас духовно і фізично і подасть Свою благодатну допомогу нести ваш земний хрест. Нехай кожний з нас зрозуміє, що від сьогодні, ми не є одні, ми не є покинуті, ми не є сироти. З нами Бог!

Ще раз вітаємо вас з великим празником Різдва Христового і молитовно бажаємо вам, щоб Новий 2018 рік був мирним і благословенним від Господа.

Христос Рождається! Славімо Його!

З архипастирським благословенням,

Юрій,
Митрополит Української Православної Церкви (УПЦ) в Канаді

Антоній,
Митрополит УПЦ США і УПЦ в діяспорі

Єремія,
Архиєпископ Південноамериканської Єпархії УПЦ

Даниїл,
Архиєпископ УПЦ США і УПЦ в діяспорі

Іларіон,
Єпископ УПЦ в Канаді

Андрій,
Єпископ УПЦ в Канаді

Коментарі закриті.