20 жовтня, 2022

Собор УПЦ США молився за Україну

Митрополит Антоній молиться про Господню допомогу і керівництво.

 

Митрополит Антоній молиться про Господню допомогу і керівництво.

САВТ БАВНД БРУК, Ню-Джерзі. – Відкриття 23-го Собору Української православної церкви (УПЦ) США відбулося 12 жовтня. Делеґати, духовенство, семінаристи та ієрархи пройшли від Консисторії до Культурного центру хресною ходою слідом за хрестом і херувимськими віялами, які несли студенти Української православної духовної семінарії Святої Софії. 

Митрополит УПЦ США та діяспори Антоній, помолившись про Господню допомогу і керівництво, звернувся до прапорів США  та України. Коли семінаристи співали гимн США, всі приєдналися, опісля заспівали гимн України зі сльозами на очах.  

В кінці дня всі зібралися на сходах Української православної церкви св. Андрія Первозваного на панахиду пам’яті всіх тих, хто втратив життя за останні місяці через російську аґресію.

Учасники панахиди біля Української православної церкви св. Андрія Перво­званого.

Головний шлях до церкви був окреслений мерехтливими лампадками.  Архиєпископ Даниїл висловив почуття кожного, коли заявив, що ми ніколи не очікували, що Росія виконає погрозу вторгнутися в Україну. Коли молився Митрополит Антоній, урочисто пролунав дзвін. Коли останні ноти молитви піднялися до небес, Архиєпископ Даниїл закликав духовенство і вірних спуститися сходами церкви й оглянути плякати фотовиставки перед церквою, які передають жахи, завдані Україні – плач дітей, зруйновані будівлі, тіла загиблих. 

Коментарі закриті.