24 березня, 2022

СКУ закликає до підтримки внутрішньо переміщених осіб

Світовий конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародні організації з надання гуманітарної допомоги та допомоги біженцям, такі як Управ­ління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжна­родна організація з міґрації, ЮНІСЕФ та Міжна­родний комітет Червоного хреста терміново розпочати діяльність на території України, щоб надати допомогу внутрішньо переміщеним особам у зв’язку з російською війною в Україні.

„Зараз в Україні – мільйони внутрішньо переміщених осіб, багатьом з яких бракує базових речей, таких як їжа, тепло, прихисток чи школи для дітей. Попри те, що українські волонтери всіляко намагаються допомогти, люди потребують негайної підтримки і від міжнародної спільноти“, — заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Президент СКУ подякував міжнародним неурядовим організаціям за їхню віддану роботу з українськими біженцями в Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії та інших країнах, а також за надання гуманітарної та медичної допомоги тим, хто був змушений покинути Україну через вторгнення Росії.

СКУ

Коментарі закриті.